CİDDİGAZETE

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda bugün devir-teslim töreni düzenlendi. İstifası alınan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz'ın yerine, genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü Mehmet Satuk Buğra Kavuncu atandı. Düzenlenen devir-teslim törenine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı.

Parti kurulmadan bir yıl önce il başkanlığı sözü verilen ve kurucu il başkanı olarak atanan Ersin Beyaz'ın istifası istendikten tekrar atanmayışı özellikle atamasını kendi yaptığı İstanbul'un ilçe başkanları tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Daha sonra yayınlanan genelgede tüm ilçe başkanlarının da istifası istenerek tepkiler ortadan kaldırıldı.

Genel başkan baş danışmanı yapılan Ersin Beyaz, Meral Akşener'in evinin önündeki nümayişte içeride bulunuyordu. Meral Akşener ve eşi Tuncer Akşener, nümayişçilere tepki gösterirken, Ersin Beyaz da cep telefonuyla görüntüleri kayıt etti.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı olan Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, ilk iş olarak yeni ilçe başkanlarının atamasını yapacak ve partiyi yerel seçimlere hazırlayacak.