İYİ Parti’yi üç yıl yönetecek isimler yarın genel başkan Meral Akşener tarafından açıklanacak. Pazar günkü kurultayda seçilen Genel İdare Kurulu üyeleri arasından tercih edilecekler, üç seçimin yapılacağı üç yıllık süreçte İYİ Parti’nin vitrini olacak.
Başkanlık divanındaki üyeler, “genel başkan yardımcısı” olarak Meral Akşener’in A takımını oluşturacak. Daha önce Koray Aydın, Aytun Çıray, Hayrettin Nuhoğlu, Mustafa Erdem, Şenol Bal, Ayfer Yılmaz, Durmuş Yılmaz, Ümit Özdağ, Vedat Taylan Yıldız, Ahmet Ersagun, Musavat Dervişoğlu ve Şule Doğan’dan oluşan 12 kişilik başkanlık divanı, genel kurulda tüzük değişikliği yapılarak 15 kişiye çıkartıldı.

GÖREV YARIŞI BAŞLADI
Bir önceki dönem istifa eden Mustafa Erdem ve kongreye iki gün kala yeni dönemde görev almayacağını açıklayan Şule Doğan’ın ayrılmasıyla mevcut başkanlık divanındaki üye sayısı 10 kişiye inmişti. Genel kurulda tüzük değişikliği yaparak 15 kişiye yükseltilen genel başkan yardımcılarının sayısının artması, parti içerisinde görev alma yarışına dönüştü. Olağanüstü genel kurul blok listeyle yapıldığı için en çok oy alan genel kurul üyeleri değil, yeni dönemde genel başkanın tercih edeceği isimler genel başkan yardımcısı olacak. Mevcut başkanlık divanında görev yapan genel idare kurulu üyelerinden en az oy alan isimler sırasıyla Musavat Dervişoğlu, Koray Aydın ve Ümit Özdağ olmuştu.

TEK SEÇİCİ MERAL AKŞENER
Genel başkan Meral Akşener, başkanlık divanı için delegelerin vermiş oldukları oylar üzerinden tercih hakkını kullanmayacak, uyumlu çalışacağına inandığı kişileri kendisine yardımcı seçecek. Bir önceki dönemden ayrılan iki isim ve yeni dönemde olmayacağı kesinleşen bir genel idare kurulu üyesiyle birlikte üç kişi yeni dönemde görev yapmayacak. Tüzük değişikliğiyle 15’e yükseltilen başkanlık divanı üye sayısı göz önüne alındığında, önümüzdeki üç yıllık süreç için İYİ Parti Başkanlık Divanı’na altı yeni üye dahil edilecek. Yarın yapılacak Genel İdare Kurulu toplantısında bu altı yeni üyelik için büyük heyecan yaşanacak.

SÜRPRİZ BİR İSİM DAHA YOK
Genel İdare Kurulu 80 kişi olmasına rağmen, başkanlık divanı için dokuz yeni isim öne çıktı. İddiaya göre; ilk kez görev alacaklar Bilal Karaca, Berna Sukas, İsmail Koncuk, İsmail Ok, Nuri Okutan, Buğra Kavuncu, Hava Baş, Ayşe Sucu, Feridun Bahşi ve Burcu Akçura arasından seçilecek. Mevcut 10 başkanlık divanı üyesinden biri daha sürpriz bir şekilde liste dışında kalacak. Açık olan altı başkan yardımcılığı için Meral Akşener, tercih edeceği isimleri yarın kamuoyuyla paylaşacak.

ALTI İSMİN YERİ GARANTİ
Başkanlık divanına yeni girecekler arasında yeri garanti olan sadece iki isim var. Kamu-Sen başkanlığından istifa eden İsmail Koncuk ve işadamı Buğra Kavuncu’nun başkanlık divanına girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Diğer adaylar değerlendirme potasında olmalarına rağmen, son sözü bugün Meral Akşener söyleyecek. Önceki dönem de görev yapan isimlerden Koray Aydın, Aytun Çıray, Hayrettin Nuhoğlu, Ahmet Ersagun Yücel, Ayfer Yılmaz ve Ümit Özdağ koltuklarını muhafaza edecek. Şenol Bal, Vedat Taylan Yıldız, Musavat Dervişoğlu ve Durmuş Yılmaz için ise son karar bugün verilecek.
CG/özel haber/Bekir ŞİMŞEK