ÖZEL HABER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 12 Ağustos'taki kongrede aday olup olmayacağıyla ilgili hala net bir açıklama yapmadı. Daha önce "dönmeyeceğim" diye iki twit atan Akşener'in "emanetçi" formülü üzerinde çalıştığı öğrenildi.

15 gün önce Sandıklı'da yapılan çalıştayda, "Bedel ödemekten bıktım" diyerek istifa kararı alan Meral Akşener, taraftarlarını şoke etmişti. Daha sonra inzivaya çekilen Akşener, geçen hafta evinin önünde toplanan partililere genel merkeze geleceğini söyleyerek yumuşama emareleri göstermişti.

AKŞENER HENÜZ 'ADAYIM' DEMEDİ

Geçen hafta başından beri genel merkezde çalışmalarını sürdüren Meral Akşener, 12 Ağustos'taki kongrenin hazırlıklarını yapıyor. Adaylığı konusunda henüz resmi bir açıklama yapmayan Akşener için Divan Kurulu, "Başka aday çıkmayacak" açıklaması yapmasına rağmen, Akşener de aday olduğu yönünde bir ifade kullanmadı.

Meral Akşener'in bu süreçte "emanetçi genel başkan" formülü üzerinde durduğu öğrenildi. Parti kulislerinde, çalıştayda "evsahibi" olarak partilileri karşılayan Genel Başkan Yardımcısı Satuk Buğra Kavuncu'nun, "emanetçi genel başkan" olabileceği konuşuluyor.

MAHALLİ SEÇİMLER ZOR GEÇECEK

24 Haziran seçimlerinde beklentileri karşılamayan İYİ Parti'nin mahalli seçimlerde de çıkış yapamama ihtimali, Meral Akşener'in siyaset dünyasındaki etkisini tekrar gündeme getirecek. Bu nedenle mahalli seçimlerin emanetçi bir genel başkanla geçilmesi fikri dillendirilmeye başlandı.

Mahalli seçimlerden sonra ortaya çıkacak tabloda, Meral Akşener'e partide duyulan ihtiyacın elzem olduğu ifade edilerek, geri dönüşü siyaseten daha uygun bir zeminde gerçekleşebilecek. Akşener, bu süreçte gölge genel başkan olarak partideki tüm yönetim organizasyonunu kendisi yapacak.