CİDDİGAZETE

24 Haziran seçimlerinde Meral Akşener için beklenen düzeyde imza toplanmaması, teşkilatları tartışılır hale getirdi. Kanuni yeterlilik sayısını geçmesine rağmen, üye sayısının çok altında kalan imzalar nedeniyle ve Meral Akşener'in partiden yüzde 25 civarında daha az oy alması, teşkilatlarda operasyonu gündeme getirmişti.

Atama yöntemiyle göreve gelen teşkilatlar için 12 Ağustos'ta yapılan genel kurulda tüzük değişikliği yapılarak görevden alma yetkisi genel başkan Meral Akşener'e verilmişti.

Genel başkanın tasarrufunda olan görevden alma yetkisi için itiraz yolları da kapatıldı.

Çoğunlukla Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın yakın çevresinden oluşturulan teşkilatlar, kendilerine gönderilen "İstifa edin" talimatıyla adeta şoke oldu.

12 Ağustos kongresinde "blok liste" için onay veren il başkanları, 18 gün sonra gelen görevden ayrılın talimatıyla sessizliğe büründü. Dünkü talimatta sonra sadece İzmir il yönetiminden iki istifa oldu. Diğer illerden henüz resmi bir istifa haberi gelmedi.

Şaşkın olan il başkanlarının, kongrede verdikleri destekten sonra görevden ayrılmalarının istenmesi karşısında ortak mı hareket edecekler, yoksa münferit mi istifalarını sunacaklar bilinmiyor.

Parti kulislerinden gelen bilgilere göre birçok il başkanı ve yönetim kurulu üyesinin sadece görevlerinden istifa etmekle kalmayıp, partiyle tamamen ilişkilerini kesecekleri yönünde.

Ayrıca, diğer partilerden İYİ Parti'ye gelen belediye başkanlarının da mahalli seçim atmosferini beklemeden İYİ Parti'den istifa edecekleri konuşuluyor.

Özellikle Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi ve Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in İYİ Parti'den ayrılmak için gün saydığı iddia edildi.