Üye sayısı 500 bini geçen İYİ Parti, seçilmiş delegelerle 1 Nisan’da olağanüstü kongreye gidecek. 2019’da yapılacak yerel veya birlikte yapılacak olan genel ve cumhurbaşkanlığı seçiminin erkene alınması olasılığına karşı, seçime girebilmek için 1. olağan kurultayını geçen Aralık ayında kurucu delegelerle yapan İYİ Parti, bu kez il ve ilçe teşkilatlarının tamamlanmasının ardından seçilmiş delegelerle kongreye gidecek.

1 Nisan Pazar günü yapılacak seçimli olağanüstü kongreye genel başkan Meral Akşener tek aday olarak girecek ancak genel idare kurulu ve başkanlık divanı için kıyasıya bir yarış olacak.

İYİ Parti’nin olağan kurultayını yapmasına ve Siyasi Partiler Yasası’nın zorunlu kıldığı illerin yüzde 50’den fazlasında örgütlenmesine karşın, YSK’nın son listesinde “seçime katılma yeterliliği taşıyan partiler” arasında yer almaması kafaları karıştırmış ve bu durum seçime sokulmayacağı söylentilerine yol açmıştı.

Parti kaynakları, listenin hazırlandığı tarihte partinin kongrelerini tamamlamadığını belirterek, “YSK’nın güncellenen listesinde İYİ Parti olacaktır. O konuda bir sıkıntı yok. Kaldı ki İYİ Parti’nin seçime girmesini engellemek, engelleyenlerin aleyhine sonuç doğurur. Akşener’e cumhurbaşkanlığı seçiminde daha büyük bir avantaj sağlar” görüşünü savundular.

Öte yandan kurultay için hazırlanan belgeler YSK'ya verildi ve Ankara Spor Salonu için sözleşme imzalandı. Ayrıca kongrenin yapılacağı gazete ilanlarıyla da resmiyet kazandı.