CiddiGazete- Son kurultayın ardından İyi Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Bahattin Bahadır Erdem'in LGBT, Türklük kavramı, Abdullah Öcalan, Leyla Zana ve Fetullah Gülen kutsamaları, parti tabanındaki Türk milliyetçilerinden büyük tepki gördü.

Bahadır Erdem, eleştirilerin tümüne cevap vermek yerine, sadece FETÖ soruşturmasıyla kapatılan SHaber'deki değerlendirmelerini inkar ederek, eleştiri yapanları "saçmalamakla" suçladı.

Erdem dün yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Birileri saçmalamaya devam ediyor

Hiç bir zaman, derslerimde, kitabımda, söyleşilerde

An.nın ilk 3 madsi değiştirilsin demedim

Bu ülke Türkiye Cumhuriyeti

Milletimiz Türk Milleti dir

25 yıllık Vat.Huk.hocasıyım

An.66'yı herkesten iyi bilirim

Laf etmek kimsenin haddine değildir"

ASIL ELEŞTİRİLERE CEVAP VERMEDİ

SHaber'deki söyleşideki sözlerini inkar eden İyi Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır, LGBT, Abdullah Öcalan, Leyla Zana ve Fetullah Gülen değerlendirmeleriyle ilgili açıklama yapmadı.

Erdem, bugün Twitter'dan yaptığı bir paylaşımda ise dolaylı olarak geçmişine sünger çektiğini ilan etti.

İyi Parti Merket Disiplin Kurulu Yedek Üyesi Avukat Metehan Kutlu'nun Bahadır Erdem'in sesi olan paylaşımındaki, "Önceden ne söylediğinin bir önemi yoktur. Üye olduysa artık üye olduğu partinin görüşleriyle bağlıdır" ve "Farklı görüşler bizi güçlendirir" ifadeleri dikkat çekti.

Bahadır Erdem'in sahiplenip paylaştığı partilinin Twitter mesajları şöyle:

- Siyasi partiyi, ülkeyi kendi malı olarak görenler hem kendilerine hem partilerine çok zarar veriyorlar. Bir insanı istemiyorum diye yaygara koparılıyor ama sizinle denk olan başkaları da o insanı istiyor. Kimin sesi çok çıkarsa onun dediği olmaz, olmamalı.

- Siyasi partiler milletindir. Milletimiz tek bir görüşe ya da inanca mensup değildir. Sizin gibi olmayan, sizin gibi düşünmeyen insanlar da pek tabi sizinle aynı partide olmak zorundadır. Aksi halde parti sadece sizin gibi düşünenlerin partisi olur ve hiçbir iddiası kalmaz.

- Parti üyeleri de partiye üye oldukları anda partinin tüzüğüyle, programıyla bağlıdır. Önceden ne söylediğinin bir önemi yoktur. Üye olduysa artık üye olduğu partinin görüşleriyle bağlıdır demektir.

- İnsanların neyi hangi amaçla ne zaman ne koşulda söylediğini bilmeden linç etmek bizim tam da karşısında durduğumuz gelenektir. Herkes kendi fikrini özgürce ifade edebilir ama kimse kimseye hakaret edemez, iftira atamaz. Siyaset insan ilişkilerinden önemli değildir.

- Karşısında durduğunuz kişinin de ailesi vardır, mesleği vardır, sosyal bir hayatı vardır. Herkesin görebileceği ortamlarda hakkında hiçbir şey bilmediğiniz bir insana ağzınıza geleni söylememelisiniz, söyleyemezsiniz. Farklı görüşler bizi güçlendirir.

ÖNCE HASAN SEYMEN, ŞİMDİ BAHADIR ERDEM

Paylaşımların sahibi Avukat Metehan Kutlu, "Çerkez ve Kürt açılımı" ile ilgili sözleri nedeniyle eleştirilerin hedefi olduktan sonra İyi Parti'den istifa eden İyi Parti Adalet ve Hukuk Politikaları'ndan Sorumlu eski Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen'in yardımcılığını yapmıştı.

Daha sonra Merkez Disiplin Kurulu Yedek Üyeliğine seçilen Metehan Kutlu, Hasan Seymen'in eski görevine atanan Bahadır Erdem'in de savunuculuğunu üstlendi.