CİDDİGAZETE

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın adaylık evraklarının YSK'ya 26 dakika geç verilmesi, İYİ Parti'de iç hesaplaşmanın fitilini ateşledi.

Fatura, MHP adayı Hamit Tuna ile özel dostluğu bulunduğu iddia edilen Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'a kesildi.

Koray Aydın'ın MHP'deki genel başkanlık serüveninden beri yanında olan Yeniçağ Gazetesi, ilk kez aleyhinde bir habere imza attı. Meral Akşener'in İstanbul 1. bölgeden milletvekili yaptığı Ahmet Çelik'in sahibi olduğu Yeniçağ'ın, Koray Aydın aleyhinde haber yapması, Meral Akşener'in talimatı olarak değerlendirildi.

Haberinde, tabanı Koray Aydın'a karşı kışkırtıcı bir dil kullanan Yeniçağ, tepki gösteren troll hesapların paylaşımlarına da "tepki" başlığıyla yer verdi.

FATURA KORAY AYDIN'A KESİLDİ

Yeniçağ'daki haberde, İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Özcan Pehlivanoğlu'nun görüşleri ise şu yorumla paylaşıldı:

"Pehlivanoğlu, 'İyi Parti ve İyi Parti'ye gönül vermiş olanlar için hem çok üzücü ve hem de çok düşündürücü bir gelişme! Parti'nin kötü yönetildiğine dair çok ağır bir örnek... İnşallah sorumlular şapkalarını önlerine koyup iyi düşünürler...' değerlendirmesinde bulundu.

Pehlivanoğlu, eleştirilerinde isim vermezken ‘Kötü yönetim’den kastın teşkilatta yaşanan sorunlar olduğu yorumları yapıldı."

KOCAMAZ, HAMİT TUNA'YI HATIRLATTI

İYİ Parti'den aday olamayan Burhanettin Kocamaz da sosyal medya hesabından durum değerlendirmesi yaptı. Kocamaz şöyle dedi: "Sevgili Mersinliler, değerli yol arkadaşlarım; Seçimi açık ara alacağımız bir durumda iken parti içinden vurulduk. Biz vurulduk. Biz ne ihanetler gördük! Ama asla yılmadık. Maalesef Sayın Hamit Tuna'nın 'Göreceksiniz Kocamaz İYİ Parti'den de aday olamayacak' değerlendirmesi doğru çıktı."

KORAY AYDIN STADI, HAMİT TUNA'NIN GÖZBEBEĞİ

Toroslar Belediye Başkanıyken, MHP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yaptığı Hamit Tuna, ilçesindeki Koray Aydın Stadı'nın bakımını hiç aksatmadı. Koray Aydın'ın adının verildiği stadın zemini en son iki yıl önce Avrupa standartlarına getirildi.