Hayatındaki ilk siyasi tecrübeyi İYİ Parti’de genel başkan yardımcılığına atanarak yaşayan Şule Ünlü Doğan, gün içerisinde yakın çevresine istifa ettiğini söyledi. Bir diğer genel başkan yardımcısı Mustafa Erdem’in dünkü istifasından sonra Ünlü Doğan’ın da istifa kararı alması İYİ Parti genel merkezinde şok etkisi yaptı.

PART TİME GENEL BAŞKAN YARDIMCISI!

Cihan Paçacı'nın Bodrum ekibinden olan ve Paçacı tarafından Meral Akşener'e tavsiye edilen Şule Ünlü Doğan, hemen genel başkanın odasına çağırıldı. Meral Akşener’in başbaşa görüştüğü Şule Doğan’ı, 1 Nisan’da yapılacak genel kurula kadar görevinin başında kalmaya ikna ettiği öğrenildi. Eşinin yaz boyunca Bodrum'da olacağını ve kendisinin de gideceğini belirten Doğan, bu aşamada partiye katkı yapamayacağını söyledi. Bunun üzerine Akşener'in de istifa etmemesini, 1 Nisan'daki kongrede görev almayarak süreci tamamlasını istediği belirtildi.

YORGUNLUK YÜZÜNE YANSIDI

Kongreler ve istifalar nedeniyle Meral Akşener’in bir hayli yorgun düştüğü, bugünkü kabulde yüzüne yansıdı. Eski bakanlardan Yaşar Okuyan, Barlas Doğu, Hasan Korkmazcan ve avukat İlke Çakar'dan oluşan “Temiz Seçim Platformu” üyeleri Akşener'i ziyaret etti. Yarım saat süren görüşme sonrası mikrofonların karşısına geçen Meral Akşener, 1 Nisan’a kadar istifa etmeme sözü aldığı Şule Ünlü Doğan’ı da yanında tuttu.

TEMİZ SİYASETE DESTEK VERDİ

Akşener, Temiz Seçim Platformu üyelerinin yaptıkları çalışmaları bütün siyasi partilere takdim etmek üzere ziyarette bulunduklarını belirterek, kendileri ile işbirliklerini kurumsal olarak sürdüreceklerini söyledi. Yaşar Okuyan ise “Temiz Seçim Platformu”nun 300'ü aşan kişi tarafından oluşturulduğunu ifade ederek, "Çok ciddi araştırmalar yaptık. Her seçimden sonra tartışılan konuların ortadan kaldırılması yönünde tespitlerimizi sunduk. 21 bin sayfa doküman var elimizde" dedi.

ERDOĞAN KAFASINI DEĞİŞTİRSİN
Akşener bir gazetecinin, “Cumhurbaşkanı'nın dünkü açıklamasını takip etmiş olabilirsiniz. İstiklal Marşı bestesinin değişmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?” sorusuna, "Kafasını değiştirse iyi olacak. İki yeni gündem yaratma çalışması. Biz AK Parti Genel Başkanı’nın gündem belirleme çabalarının dışında kalmaya özen gösteriyoruz. Söyleyecek sözü olmayanlar işte böyle gündem çarpıtma noktasına gidiyor. Çünkü ben size soruyum. Siz din anlamında inançlarınızı güncellediniz mi? Dolayısıyla orada bir problem yaşıyor. Şimdi İstiklal Marşı'nın bestesini açtı. Anadolu'da bir söz var, 'laf söyledi bal kabağı' denir" diye cevap verdi. Akşener ayrıca bir soru üzerine, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in YSK'nın 55 milyon seçmene karşılık 500 milyon seçim zarfı sipariş ettiği iddiasına ilişkin, "Onu takip edeceğiz, tam bilmiyorum" dedi.

ANKETLERİ AÇIKLA KARDEŞİM

Erdoğan'a çağrıda da bulunan Akşener, şöyle konuştu: "Şu araştırma sonuçlarını açıkla kardeşim. Yani çekmecende bulunan araştırma sonuçlarını, kamuoyu yoklamalarını açıkla. Nasıl sonuçlar geliyor ki, nasıl korktun ki, bugün seçime iki yıla yakın bir süre varken ittifak arayışlarına girdin, ittifaklar yaptın ve her gün başka birşey söyleyerek panik içinde bir durumdasın. Tekrar söylüyorum; açıkla anket sonuçlarını bilelim.”

HEM ŞAŞIRDIM, HEM ÜZÜLDÜM

Meral Akşener, genel başkan yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Erdem'in ailevi sebeplerden dolayı istifa ettiğini, istifasından dolayı çok şaşırdığını ve üzüldüğünü de belirtti. Pazar günü yapılan Ankara il kongresinde il başkanıyla tartışan Mustafa Erdem, dün gece sosyal medyadan yayınladığı mesajında, İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurmuştu.