CİDDİGAZETE/özel

İYİ Parti, 30 Ağustos'ta il başkanlarının istifalarını istedi ve 81 il başkanlığına yeniden atamalar yapıldı.

Operasyon kapsamında, İstanbul il başkanlığı görevinden alınan Ersin Beyaz'ın yerine 18 gün önce genel başkan yardımcısı ve İYİ Parti Sözcüsü Mehmet Satuk Buğra Kavuncu atandı.

3 Ekim tarihinde de tüm Türkiye'deki ilçe başkanlarından da istifa etmeleri diplomatik bir ifadeyle talep edildi. Çağrıya uyan ilçe başkanları ve yönetimleri il başkanlıklarına istifa dileklerini verdi.

İstanbul'a yeni il başkanının atanmasının ardından 18 gün geçmesine rağmen, genel merkezin "istifa" çağrısına sadece sekiz ilçe başkanı uydu. 31 ilçe başkanı, henüz istifa dilekçesi vermedi.

Çoğu kurucu ilçe başkanı başkanı olan isimler, genel merkezden tekrar atanmaları yönünde garanti beklediklerini için istifa dilekçelerini vermemekte direnmeye başladı.

Buğra Kavuncu, 18 günlük çalışmasında henüz İstanbul İl Yönetim Kurulu'nu netleştiremediği için ilçelerle ilgili de bir çalışmaya başlayamadı.

31 ilçe başkanı, öncelikle Kavuncu'dan sonra da Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'dan, tekrar atanmaları yönünde talepte bulundu.

Tekrar atanıp atanmayacakları belli olmayan ilçe başkanları, durum netleşene kadar istifa etmeme kararı aldı.

İlçe başkanları, genel merkezin talebinde diretirse, il yönetimi kurulduktan sonra görevden almalar başlayacak.