CiddiGazete- CHP ile yapılan seçim ortaklığının ardından Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kazanması, rantın yüksek olduğu İstanbul'u İYİ Parti açısından önemli konuma getirdi.

Tarihi net olarak açıklanmayan ancak kulis çalışmaları başlayan İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı seçimi için şu ana kadar ortaya iki aday çıktı.

Mevcut il başkanı Buğra Kavuncu ve kurucu il başkanı Ersin Beyaz arasında geçmesi beklenen yarışta gözler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e çevrildi.

"BABAMIN OĞLU OLSA İZİN VERMEM!"

Meral Akşener, dün SözcüTV'de katıldığı programda,

"Buğra Kavuncu’nun seçilmesini istemek gibi bir niyetim yok. Buraya da beni Buğra Bey getirdi. Ben Meral Akşener olarak bu partinin genel başkanlığına seçilmiş bir insanım. İstanbul’da ikamet ediyorum. Diğer adayımız bana geldi 'Aday olmak istiyorum' dedi. Ben de 'Sen bilirsin' dedim.

Ersin Bey de benim atamamla gelmiş bir arkadaşımız. Buğra Bey’in atanmasında da benim imzam var. Benim istediğim belden aşağı propaganda yapan babamın oğlu olsa izin vermem. Anlayan anladı onu" ifadelerini kullandı.

Akşener'in bu açıklamasından sonra İYİ Partililerin bir kısmı sosyal medya hesaplarında "Buğra Kavuncu" fotoğrafları paylaşmaya başladı.

AKŞENER NE DEMEK İSTEDİ?

Meral Akşener'in "belden aşağı propaganda" diye ifade ettiği sözün, ailesinde FETÖ'den kaçak ve tutuklu çok sayıda ismin olduğu ve Panama Belgeleri'nde de adı geçen Buğra Kavuncu için kullanılan "FETÖ'cü" yakıştırmalarından kaynaklandığı öğrenildi.

Bu gelişmeler yaşanırken, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz'ın da amcasının oğlu olan başkan adaylarından Ersin Beyaz, çok tartışılacak bir sosyal medya paylaşımında bulundu.

"BÜTÜN MAKAMLAR AYAKLARIMIN ALTINDADIR"

Ersin Beyaz, bugün saat 09.06'da yaptığı Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

- Benim nezdimde hiçbir koltuk İYİ'lerin birliğinden doğacak güçten değerli değildir.

- İki dava arkadaşını birbirine kem gözle baktıracak bütün makamlar ayaklarımın altındadır.

- Sevgimize, saygımıza halel getirecek bütün kongreler yok hükmündedir.

İl başkan adayı Ersin Beyaz, bu paylaşımından bir saat sonra, "Sevgiden aldığımız güçle bir adım öndeyiz" notuyla, hayatını anlattığı bir video yayımladı.

Diğer aday Buğra Kavuncu ise gelişmelerle ilgili henüz bir açıklama yapmadı.