CİDDİGAZETE/özel

İYİ Parti'de istifaları istenen 81 il başkanından sonra atama sürecine geçildi. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, geçen hafta 54 ile başkan atadı. Diğer illerin atamalarında karar vermekte zorlanan Koray Aydın, ameliyatından sonra evinde dinlenen genel başkan Meral Akşener'in kapısını çaldı.

Bugün öğle saatlerinde Akşener'in evine giden Koray Aydın, ataması yapılmayan 27 il başkanı için görüşlerini bildirdi. Özellikle İstanbul'a atanacak isim üzerinde ikili arasında henüz uzlaşı sağlanamazken, Koray Aydın'ın istifası alınan İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz'ın yerine yeni bir isimde direttiği öğrenildi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz'ın da akrabası olan Ersin Beyaz'ın yeniden ataması yönünde görüş bildiren Meral Akşener'e Koray Aydın kapsamlı bir dosya sundu. İstanbul'daki 39 ilçenin seçim performanslarını ve teşkilat yapılarını anlatan Aydın, İstanbul'un yeni bir isimle yola devam etmesi gerektiğini belirtti.

Ataması henüz yapılmayan diğer illerle de ilgili bilgi veren Koray Aydın, en önemli atamanın İstanbul olduğunu ifade etti. Meral Akşener'le görüştükten sonra İstanbul'da kalacak ve teşkilatları gezecek olan Aydın, edineceği izlenimler ışığında Meral Akşener'le tekrar bir araya gelecek ve atanacak isim netleşecek.