25 Ekim’de kurulan İYİ Parti, ilk seçim deneyimini 24 Haziran’da yapılacak erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşayacak. 70 ilde teşkilatlanıp seçimlere girme vizesi almasına rağmen, YSK’dan farklı bir sonuç çıkma ihtimaline karşın CHP’den 15 milletvekilinin desteğiyle seçim vizesi alan İYİ Parti’de milletvekilliği için yarış başladı.

AKŞENER SINIR KOYMADI, GARANTİ VERMEDİ

Geçen hafta yapılan il başkanları toplantısında genel başkan Meral Akşener, milletvekilliği için izin isteyen il başkanlarına, “İsteyen milletvekili aday adayı olabilir. Bu konuda herhangi bir sınırlamamız yok. Ancak listelere girme konusunda hiç kimseye garanti vermiyoruz. Dileyen arkadaşımız görevinden istifa ederek milletvekilliğine aday olabilir” dedi.

ÖNCE DENİZLİ İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Bunun üzerine milletvekilli olmak isteyen il başkanları arasında istifalar başladı. Önce İYİ Parti Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk istifa ettiğini ve milletvekilliği seçimleri için aday adayı olduğunu duyurdu. Yasin Öztürk’ü Elazığ il başkanı Abdulvahap Erdem izledi. Avukat Erdem, bu akşam sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, milletvekili aday adayı olmak için Elazığ İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İŞTE ERDEM'İN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI:

CG/haber merkezi