İYİ Parti ile CHP arasındaki ikinci 'ittifak' görüşme bugün gerçekleşti. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dursun Müsavat Dervişoğlu'nu devreden çıkartıp mahalli seçimlerle ilgili çalışmaları bizzat yürüten Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, 2019 için CHP ile "sınırlı" bir ittifak çalışması hazırlığında olduklarını söyledi.

ÜMİT ÖZDAĞ, CHP İLE İTTİFAK İSTEMİYOR

Ümit Özdağ'ın karşı çıktığı ittifak çalışmaları için CHP heyetiyle bir araya gelen Koray Aydın, "Bugünkü görüşmelerin içeriğini genel başkanlara aktaracağız. Haftaya tekrar görüşeceğiz. Türkiye'nin tamamına yönelik bir çalışma yok" ifadelerini kullandı.

Daha önce de Kılıçdaroğlu ile Akşener, İYİ Parti genel merkezinde görüşmüştü.

CHP ile İYİ Parti 14 il için sınırlı bir ittifakın içinde olacak. Şehir merkezlerde CHP'ye destek verilecek, ilçe belediyeleri ve meclis üyeliklerinde İYİ Partili isimlere şans tanınacak.

GÖRÜŞMELERDE O DA VARDI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın ittifaka ilişkin, "Olmamalı, olmayacak" çıkışının hatırlatılması üzerine Koray Aydın, "Bu görüşmeler yapıldığında Sayın Hocam da o toplantıda vardı. Şu anda o toplantıda çıkan karara uygun olarak bir hareket yapıyoruz" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ dün Burdur'da yaptığı açıklamada, CHP ile yerel seçimler için yapılacak bir ittifaka karşı olduğunu söylemişti.