CiddiGazete- Celal Eren Çelik, Haberalternatif'te yayımlanan yazısında, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu ile İyi Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem arasındaki akrabalık ilişkisini dile getirdi.

"Aysberg'in akrabaları" başlıklı yazının bir bölümü şöyle:

Tarih yaprakları 1920’li yılları göstermektedir...

Malatya’nın Darende ilçesinde Çalışkan Ailesi’nin bir erkek evladı Dünya’ya gelir. Bu çocuğun adı Süleyman Çalışkan’dır.

Süleyman Çalışkan’ın ailesi Darende’nin sevilen ailelerinden birisidir... Mutaassıp bir aileden gelen Süleyman Çalışkan kariyerinde ise ticaret yapmak yönünde bir tercih kullanacaktır.

Ve Süleyman Çalışkan yıllar içerisinde önemli bir tüccar olur, ünlü Adana Taş Mağaza’yı kurar ve büyütür, sonrasında ise daha da büyüyerek Adana’nın en önemli işadamlarından bir tanesi haline gelir...

-

Tarih 1990’ların ortası...

Türkiye “Banka Hortumlarını” yaşıyor ama daha farkında değil… 1990’larda “Hortumlanan” ve daha sonra önce el değiştiren en sonunda ise TMSF tarafından el konulan bankalardan en önemlileri Yurtbank ve Ege Bank.

Daha sonra biliyorsunuz Türkiye bir de İhlas Finans krizi yaşadı, ülkede binlerce İhlaszede hala parasını alabilmiş değil.

Bir de bu hortumlamalardan önce “Karanlık” bir cinayete kurban giden Nesim Malki’nin satın aldığı KKTC merkezli bir TUNCABANK var...

İşte efendim bu finans kuruluşlarının tümünün ortak noktası hepsinin Genel Müdürlüğünü ve CEO’luğunu Mehmet Sami Erdem’in yapmış olması.

Mehmet Sami Erdem bu bankaların el değiştirmesi süreçlerinde de etkin rol oynayarak finans camiasında “%10 Sami” olarak anılan o dönemin en önemli 2 bankacısından birisi.

Bu Mehmet Sami Erdem’in batan Yurt Bank’tan kredi verdiği ünlü isimler arasında o dönem DYP Milletvekili olan Meral Akşener de bulunmakta.

Mehmet Sami Erdem’in “Öğrencisi” olarak bilinen isimlerin başında ise o dönem Can Akın Çağlar gelmekte…Hani İmamoğlu tarafından İBB’ye genel Sekreter olarak atanan Can Akın Çağlar…

Şimdi Mehmet Sami Erdem ismine de bir virgül koyalım…

-

Tarih yaprakları 3 Ocak 2019’u göstermektedir…

Adana’da görülen FETÖ/PDY Yapılanması davasında karar açıklanır ve davada yargılanan Adana Ticaret Borsası eski başkanı Muammer Çalışkan 5 “FETÖ Örgütü Üyeliğinden” 5 yıl hapis cezasına çarptırılır.

Şimdi Adana Ticaret Borsası Başkanı olup FETÖ’den 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Muammer Çalışkan’ın babası yazımızın en başında anlattığımız Süleyman Çalışkan’dır.

Batan bankalar döneminde Türkiye’nin 2 numaralı finansçısı olan Mehmet Sami Erdem ise Süleyman Çalışkan’ın kayınbiraderidir.

Mehmet Sami Erdem aynı zamanda FETÖ’den tutuklanan eski Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan’ın öz be öz dayısıdır.

Peki Mehmet Sami Erdem’in oğlu kimdir?

Evet efendim Mehmet Sami Erdem’in oğlu İYİ PARTİ’nin Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem’dir.

FETÖ’den 5 yıl ceza alan Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ise İYİ PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem’in kuzeni...

Bahadır Erdem ile FETÖ’cü Muammer Çalışkan dayı-hala çocukları...

Şaşırdıysanız şaşırmayın zira “Turbun büyüğü heybede” diyor ve devam ediyoruz...

-

Tarih yaprakları 23 Temmuz 2010’u gösterdiğinde Süleyman Çalışkan hayata gözlerini yumar…Cenazesine dönemin 2 valisinin yanı sıra, İYİ PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem’in babası Mehmet Sami Erdem de kayınbiraderi olarak katılır...

Ancak o zaman çok da fazla dikkat çekmeyen bir isim daha vardır cenazeye katılan...

O isim İYİ PARTİ İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun amcası olan FETÖ firarisi o dönemin Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’dan başkası değildir.

Peki İsmail Kavuncu işi gücü, belediye yönetimini bırakıp neden bu cenazeye katılmıştır?

Çünkü İsmail Kavuncu, Süleyman Çalışkan’ın damadıdır!

-

Yani İYİ PARTİ İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile İYİ PARTİ Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem FETÖ’cü Muammer Çalışkan’ın babası olan Süleyman ÇALIŞKAN üzerinden akrabadır...

Bahadır Erdem’in İYİ PARTİ’deki yükselişinin ardındaki isim de Buğra Kavuncu’dur...

-

İşte 2 aile “PUZZLE” yapar böylece ama emin olun bu “puzzle”lar da birleşerek çok daha büyük bir resmi ortaya koyacak.

Süreç bir kere başladı ve bu sürecin arkası İYİ PARTİ içindeki şiddetli bir “Milliciler-Küreselciler” mücadele yaşanırken emin olun adeta bir çorap söküğü gibi gelecektir. Bugün gördüklerimiz ise ilerleyen süreçte yazımızın başlığında belirttiğimiz “AYSBERG” in görünen yüzü olarak kalacak sadece…

Ve bu süreçte kimlerin tasfiye olup kimlerin ayakta kalacağını da, şaşırarak öğreneceğimiz pek çok bilgi ile bize zaman gösterecektir.