CiddiGazete- İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Ankara Masası'nda Fatih Atik'e konuşan İlahiyatçı Halil İbrahim Oral, Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Alevi olmasını gündeme getirdi. Oral açıklamasında, "Alevi olması benim açımdan bir engel değil; çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye'deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır" dedi.

Oral açıklamasının devamında, "Türk toplumu açısından, yani sünni diyebileceğimiz daha müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Bu bir oy verilmemesi gereken bir problemdir. Bu açıdan bakılabilir. Ama alevi olduğu için Kılıçdaroğlu'nun aday yapılmaması, bence bir engel değil" ifadelerini kullandı.

AYTUN ÇIRAY'DAN AÇIKLAMA

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Meral Akşener'in baş danışmanı Aytun Çıray, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Oral'ın sözledini değerlendirdi.

Aytun Çıray açıklamasında, "Maksadını aşan bu sözler asla lâik, demokrat, milliyetçi, kalkınmacı partimizin resmi görüşü değildir" ifadelerini kullandı.