CİDDİGAZETE

Kurban Bayramı tatilini tamamlayan siyasiler Ankara'ya dönmeye başladı. Bayram tatilini Bodrum'da geçiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Ankara'ya gelen isimler arasında yer aldı.

Daha önce Çarşamba günü yapılacağı duyurulan İYİ Parti Divan Kurulu toplantısı da genel başkan Meral Akşener'in talebi üzerine bir gün önceye alındı.

İYİ Parti Divan Kurulu toplantısı çarşamba günü değil, yarın parti genel merkezinde yapılacak.

Saat 13.00'te başlayacağı duyurulan Divan Kurulu toplantısında, genel başkan Hasan Seymen'in durumu da değerlendirilecek.

TABANININ NEREDEYSE TAMAMI, SEYMEN'E TEPKİ GÖSTERDİ

ABD'nin fonladığı Denge Denetleme Ağı'nın temsilciliğini yaptığı dönemde, "Cumhuriyetle birlikte Çerkezler'e asimilasyon uygulandı. Ne Kürt'üm, ne Türk'üm; ben Çerkezim" ifadelerini kullanan ve Çerkezce anadilde eğitim isteyen genel başkan yardımcısı Hasan Seymen, parti tabanının büyük tepkisini çekti.

Meral Akşener, sosyal medyada büyük yankı bulan Hasan Seymen'in bu taleplerini değerlendirmediği gibi başkanlık divanından hiçbir isim de Seymen'le ilgili yorum yapmadı. Sadece İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, tepki çeken ifadelerle ilgili attığı twitte, Hasan Seymen'i sert dille eleştirdi.

Parti tabanı, kurucular kurulu üyeleri ve bir kısım GİK üyesi ise gerek sosyal medyada, gerekse WhatsApp gruplarında, Seymen'in istifa etmesi yönünde görüş bildirdi.

Yarın yapılacak toplantıda, genel başkan Meral Akşener'in de rahatsızlığını dile getireceği ve Hasan Seymen'den istifasını talep edeceği iddia edildi.