CİDDİGAZETE

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayrettin Nuhoğlu ve Hasan Seymen'in dün gece attıkları birbirinin kopyası twitleri Ciddigazete kamuoyuna duyurdu.

Twitlerde her iki genel başkan yardımcısı da "İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının İYİ Parti sayesinde kazanılması ve Türk milletinin nefes alması memnuniyetle karşılandı" ifadesini kullandı.

Paylaşımlardaki ayrıntı, İYİ Parti tabanını ayağa kaldırdı. Özellikle Mersin'deki seçimlerde çalışan partililer, her iki genel başkan yardımcısına da büyük tepki gösterip, "Mersin'de İYİ Parti'nin adayı vardı, ittifak yapmadık" diyerek, Hayrettin Nuhoğlu ve Hasan Seymen'i uyardı.

Burhanettin Kocamaz'ın yerine, DP listesinden Ayfer Yılmaz'ın seçimlere girdiği vurgulanarak, hem seçmenden, hem de eski genel başkan yardımcısı Ayfer Yılmaz'dan özür dilenmesi istendi.

Skandal twiti ilk atan isim olan Nuhoğlu, sabah yaptığı paylaşımda seçmenden ve Ayfer Yılmaz'dan özür dilemedi ama tekzip niteliğinde şu paylaşımda bulundu:

"Mersin’de yaşanan seçim sürecindeki üzücü gelişmeler sonucu İYİ Parti olarak desteklediğimiz Sn Ayfer Yılmaz üstün gayretle yüzde 12 oy alarak Mersin seçimlerini etkilemiştir. Bu sebeple pazartesi günü kendisini tebrik ederek takdirlerimi ilettim. İYİ Parti olmasaydı sonuç ne olurdu?" dedi.