CİDDİGAZETE

Kurucu ilçe başkanlığının ardından ikinci kez kongreyle göreve gelen İYİ Parti Isparta Yalvaç İlçe Başkanı İlhan Yüksel, 24 Haziran genel seçimlerinin ardından genel merkezin tavsiye kararına uymadı ve ilçe başkanlığından istifa etmedi.

İlçe yönetimi, 10 Kasım'daki toplantıda, 9 Aralık tarihinde olağanüstü seçimli genel kurul yapmak için karar aldı ve bunu karar defterine işledi. Bunun üzerine genel merkez, 13 Kasım'da ilçe başkanı İlhan Yüksel ve yönetiminin tamamını Genel İdare Kurulu kararıyla görevden aldı.

GİK'TEN KARAR ÇIKARTILDI

Görevden alındıktan sonra il yönetimi tarafından karar kendisine tebliğ edildi ancak İlhan Yüksel, yönetimin genel kurul kararı aldığını ve genel merkezden gelen yazının bir geçerliliği olmadığını savundu.

KAPI ÇİLİNGİRLE AÇILDI

Bunun üzerine Yalvaç’a giden il başkan yardımcısı Ramazan Kabalak, İlhan Yüksel'e haber vermeden ilçe binasının kapısını çağırdığı çilingire açtırdı ve parti yönetimi sahiplendi. Görevden düşürülmeden üç gün önce kongre kararı alan yönetim, konunun çözümü için ilçe seçim kuruluna başvuru yaptı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Kanuna göre, yönetimin görev süresi içerisinde almış olduğu kongre kararı uygulanmak zorunda. Genel merkez ancak, MHP'de olduğu gibi ilçe teşkilatını kapatıp sonra tekrar açarsa, eski yönetimin aldığı karar düşmüş olacak.

Öte yandan, genel merkezin atayacağı geçici yönetimin de Siyasi Partiler Kanunu'na ve parti tüzüğüne göre 30 gün içinde mevcut üye ve delegelerle seçimli genel kurula gitmesi gerekiyor.

Eğer atanacak geçici yönetim, 30 gün içinde seçim yapmazsa, her hangi bir parti üyesinin ilçe seçim kuruluna vereceği dilekçeyle partiye üç kişilik kayyum atanacak ve yine 30 gün sonra seçimli genel kurul yapılacak.