25 Ekim’de kurulan İYİ Parti, 10 Aralık’ta olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirdi. Kurumsal yapılanmasını tamamlamadığı için 15 Ocak’ta Yargıtay’ın açıkladığı “seçime katılacak partiler” listesinde yer almayan Meral Akşener’in partisi, teşkilatını kurduğu il ve ilçelerin çoğunluğunda kongrelerini yaparak 1 Nisan’da olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı.

GİK ÜYELERİNİ AKŞENER SEÇTİ

Yargıtay’ın Temmuz ayında güncelleyeceği “seçime katılacak partiler” listesinde yer alabilmek için olağanüstü kongresini yapacak olan İYİ Parti, pazar günkü kongreye genel başkanın talebiyle “blok” listeyle gidecek. Genel başkan Meral Akşener’in hazırladığı genel idare kurulu ve disiplin kurulu listeleri delegeler tarafından onaylanacak. Buna rağmen günler öncesinden Ankara’ya giden partililer, 60 kişilik genel idare kuruluna girebilmek için parti genel merkezinde yoğun kulis çalışmalarına başladı.

KONGRE ŞARKISI MURAT İDE’DEN

Meral Akşener, MHP’deki genel kurul sürecinde Bengü Türk TV’den aleyhinde yayın yapan Murat İde’yi işine son verilmesinin ardından yanına aldı ve profesyonel danışman olarak atadı. Özellikle 15 Mayıs 2016’daki MHP genel kurulunun yapılmaya çalışıldığı gün Bengü Türk ekranlarından “Penguen” belgeseline gönderme yapmak için “Bozkurt” belgeseli yayınlamasıyla akıllarda kalan İde, İYİ Parti’nin genel kurulu için şarkı yazdı. Pazar günü yapılacak genel kurulda Akşener salona, söz ve müziği Murat İde’ye ait olan şarkıyla girecek.

TÜRKEŞ’İN KABRİ’NE GİDECEKLER Mİ?

İYİ Parti içinde yer alan ülkücülerin Ankara’ya yapacakları kongre gezisinde MHP’nin kurucu genel başkanı merhum Alparslan Türkeş’in kabrinin ziyareti de gündeme geldi. Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin, daha önce yapılan uygulamalar gibi merhum Türkeş’in kabrini pazar günü ziyaretlere kapatması bekleniyor. Polis ekipleri, merhum Alparslan Türkeş’in kabri çevresinde de güvenlik önlemlerini artıracak. MHP’deki kongre sürecinde Meral Akşener, Türkeş’in kabrini sabah erken saatlerde ziyarete gitmiş, fotoğraf çektirdikten hemen sonra ayrılmıştı.

EMNİYET’E PLAKALAR DEĞİL, BİLGİ VERİLDİ

Parti yetkililerinin gün içinde yaptıkları “600 otobüsün plakasını emniyete bildirdik” açıklamasına Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden düzeltme geldi. Asayiş Şube yetkilileri, valilik kanalıyla kendilerine iletilen “İYİ Parti genel kurulu” için güvenlik önlemlerinin üst düzeyde alınacağını, bunun dışında kendilerine bildirilen “600 otobüs plakası” olmadığını belirttiler. Uygulamada böyle bir işleyişin bulunmadığını söyleyen Emniyet yetkilileri, “Herhalde bir yanlış anlama olmuş. Bize verilen plaka listesi yok. Zaten böyle bir uygulama da yok” dediler. Öte yandan Ankara Emniyeti’ne İYİ Parti tarafından verilen dilekçede, Ankara Spor Salonu’nda genel kurulun olacağı, şehir dışından da yoğun katılım beklendiği, bu nedenle bölgedeki trafik akışının düzenlenmesinin talep edildiği öğrenildi.

ANKARA SPOR SALONU KİRALANDI

En son 18 Nisan’da MHP genel kuruluna evsahipliği yapan Ankara Spor Salonu, pazar günü de İYİ Parti üyelerini konuk edecek. 10 bin 400 kişi kapasiteli Ankara Spor Salonu’nun süslenme işi özel bir firmaya verildi. Konuk sayısının kapasitenin üzerinde olacağını düşünen parti yetkilileri, salon dışına dev ekranlar kuracak. Ayrıca genel kurul, özel TV kanallarından kiralanacak araçlarla naklen yayınlanacak.