CİDDİGAZETE

Erken seçim hesapları, İYİ Parti'deki 50 kişilik Genel İdare Kurulu üyeliğini kıymetlendirdi. Milletvekilliğine daha kolay aday olabilmek için önce GİK üyeliğini, ardından genel başkan yardımcığı koltuğunu hedefleyen isimler, bugün yapılacak olağanüstü genel kurulda Genel İdare Kurulu için peş peşe adaylıklarını açıkladı.

Isparta Milletvekili Aylin Cesur ve Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Meclis'teki parti görevlerinden istifa edip aday olan isimler arasında yer aldı. Ümit Özdağ ise WhatsApp grubuna yazdığı mesajda, aday olmayacağını duyurdu. Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de Genel İdare Kurulu için aday olmayacak.

DELEGE OLMAYAN 60 İMZA ALMAK ZORUNDA

Üçüncü olağanüstü genel kurulda tüzükte yapılan değişikliğe göre, 80 kişiden 50 kişiye düşürülen GİK, daha önceki kongrelerdeki seçim yöntemlerinin aksine, bu kez "çarşaf" listeyle belirlenecek. Bunun için her üst kurul delegesi aday olabileceği gibi, üst kurul delegesi olmayan parti üyeleri de 60 üst kurul delegesinden alacağı imzayla yarışa dahil olabilecek.

GİK'E GİREMEYENİN GÖZÜ AKŞENER'DE!

25 Mayıs'taki tüzük değişikliğinden önce, 15 kişilik Başkanlık Divanı'nın tamamı GİK üyeleri arasından seçiliyordu. Tüzük değiştirilerek, 15 genel başkan yardımcısından üçünü genel başkana GİK dışından atama yetkisi verildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tüzüğün verdiği bu yetkiyi ilk kez, TBMM Grup Başkan Vekilliği'nden aldığı Yavuz Ağıralioğlu'nu Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na atayarak kullandı.

Meral Akşener, bugünkü kurultayda GİK'e girecek kadar oy alamayan isimlerden takdir ettiği olursa, en fazla üçünü genel başkan yardımcılığına atayabilecek. Akşener, geri kalan 12 genel başkan yardımcısını ise GİK üyeleri arasından seçecek.

BİR ÖNCEKİ KONGREYE KATILIM DÜŞÜK OLMUŞTU

İYİ Parti'nin 25 Mayıs'ta yapılan üçüncü olağanüstü kongresine bin 70 delegeden sadece 680'i katılmış, kongrenin geçerliliği konusunda tartışmalar yaşanmıştı.

Bugünkü kongrede ise seçim yapılacağı için katılımın yüksek olması bekleniyor.

İYİ Parti'nin 4. olağanüstü kongresi bugün (cumartesi) Ankara Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde saat 11.00'de başlayacak.

KONGREYİ CİDDİGAZETE'DEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

İYİ Parti kongresindeki anlık gelişmeler, listeler, seçim kulisleri, en son haberler, flaş gelişmeler, son dakika haberleri, gün boyu Ciddigazete'de olacak.

En doğru bilgiyi en hızlı şekilde öğrenebilmek için Ciddigazete'nin Android ve IOS uygulamalarını cep telefonunuza ücretsiz indirebilir, Twitter ve Facebook hesaplarını takibe alabilirsiniz.