CiddiGazete- İyi Parti'nin 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler için duruşunu netleştirecek GİK toplantısı sona erdi. Toplantıda 35'e 14 seçimlere "hür ve müstakil" girilmesi yönünde karar alındı.

gik 4122

KÜRŞAD ZORLU AÇIKLAMA YAPTI

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, GİK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Genel İdare Kurulumuz 2024 yerel seçimlerine 'hür ve müstakil' olarak girme kararı almıştır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve kurmaylarının, geçen hafta perşembe günü yaptıkları ziyarette yerel seçimlere yönelik işbirliği teklifinde bulunduklarını hatırlatan Zorlu, "Bunun üzerine genel başkanımız Sayın Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel, toplantı sonrası bir basın açıklaması yaptılar. Sayın Özel kamuoyu önünde bu genel tekliflerini tekrarlamış ve genel başkanımız da bu teklifi daha önce bu hususta karar almış olan GİK üyelerimizin değerlendirmesine getireceğini beyan etmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Ayşe Sucu: Ben siyaset üstüyüm Ayşe Sucu: Ben siyaset üstüyüm

Bu çerçevede Genel İdare Kurulu'nun toplanarak söz konusu teklife ilişkin nihai bir karara vardığını kaydeden Zorlu, "Ancak öncelikle aracılığınızla şu görüşlerimizi paylaşmak istiyorum. İyi Parti, milletimizin kutuplaştırıldığı böylesine bir dönemde, kendisine bir çıkış yolu aradığı zamanda, Türk avazı, umut çığlığı olarak kurulmuş ve bugünlere ulaşmıştır" dedi.

Kürşad Zorlu'nun açıklaması şöyle:

- İyi Parti milli kimlikten yoksun bir politikayla Türk devletini Türksüzleştirmek siyasetini güdenlere karşı, tertemiz Türk evlatlarının sesi olmuştur.

- Cumhuriyet ve demokrasi, hukuk ve adalet çığlığı kulakları sağır ederken, bu sesi duymazdan gelenler bilsinler İyi Parti, Cumhuriyet'in yeni yüzyılında, 100 yıl önceki o inanç ve ruhla aydınlığı müjdeleyecektir.

- Mahalli idareler seçimi, Türk milletinin bu kötü gidişata yol açanlara mesajını vereceği bir seçim olacağı gibi İyi Parti açısından iktidar yürüyüşümüzde rotanın yeniden belirlenmesi anlamını taşıyacaktır. O rota milletimizin ta kendisidir.

"DEMOKRASİ ŞÖLENİ"

Genel Başkan Akşener'in geniş katılımlı bir değerlendirme yapmak amacıyla partisinin yetkili kurulları, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile istişarelerde bulunarak bu görüşmelerden elde ettiği tespit ve görüşleri de Genel İdare Kurulu üyelerine aktardığını söyleyen Kürşad Zorlu, "Toplantımızda hemen hemen tüm GİK üyelerimiz görüşlerini büyük bir açıklıkla ortaya koymuş ve ardından oylamaya geçilmiştir. Bu, siyasi tarihimizde çok fazla örneği olmayan bir demokrasi şölenine dönüşmüştür. Mesele bütün yönleriyle irdelenmiş ve yapılan oylama neticesinde Genel İdare Kurulumuz 2024 yerel seçimlerine 'hür ve müstakil' olarak girme kararı almıştır" açıklamasını yaptı.

Zorlu şöyle devam etti:

- Unutulmamalıdır ki cesurlar hareketi; "zafere giden yolda her yol mübah" anlayışına bir karşı duruştur. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, ülkemizi karanlığa sürükleyen bu muktedir siyasi anlayışın karşısında durmaya, milli mukaddesatımıza milletimizin üçüncü bir yola, alternatif çağrısına da sahip çıkarak yol yürümeye devam edeceğiz.

- İyi Parti olarak 2024 seçimlerine "hür ve müstakil" olarak, yani Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi özü başımıza gideceğiz.

- Seçmenimizin karşısına en doğru adaylarla çıkarak, "İyi Belediyecilik" parolası ile milletimize hizmet etme sorumluluğunu onlarla paylaşacağız.

- Bu kararımızın öncelikle ülkemize, milletimize, İyi Parti ailesine hayırlar getirmesini diliyorum.