Teşkilatlanma çalışmalarını ve il-ilçe kongrelerini tamamlayan İYİ Parti, 1 Nisan’da yapacağı büyük kurultay için geri sayıma başladı. Olağanüstü genel kurulunu seçilmiş delegelerle yapacak olan İYİ Parti’de kulis çalışmaları da hızlandı. Genel idare kuruluna girmenin yanısıra, başkanlık divanında yer alabilmek için delegelerle temasa geçen adaylar, azalan süreci en iyi şekilde değerlendirmek için düğmeye bastı.

KRİTERLER TAMAMLANACAK

25 Ekim 2017’de kurulan Akşener’in partisinde teşkilatlar, GİK ve başkanlık divanı atama yöntemiyle oluşturuldu. 10 Aralık’ta olağan kurultayını yapan İYİ Parti, teşkilatlanma sürecini tamamlamadığı için Yargıtay’ın 15 Ocak’ta yayınladığı “seçime girecek siyasi partiler” listesinde yer almadı. Kriterleri yerine getirmek için çalışan genel merkez, il ve ilçelerde genel kurulları tamamlayarak büyük kurultay kararı aldı.

DİVAN KURULUNU İSTEDİ

1 Nisan’da yapılacak büyük kurultay için ilginç isimler de öne çıkmaya başladı. Başkanlık divanı için kulis yapan isimlerden biri, Devlet Bahçeli kontenjanından TBMM'ye giren MHP eski milletvekili, genel başkan Meral Akşener’in hemşehrisi, kurucular kurulu üyesi Lütfi Türkkan oldu. Daha önce Kocaeli il başkanının atanması, görevden alınması konularında kulis yapan, Kocaeli teşkilatında etkili olan Türkkan, gözünü teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığına çevirdi.

DELEGELER ARANMAYA BAŞLANDI

Tek tek aranan delegelerden ve GİK üyelerinden, kongrede sunulacak blok listede belli adayların silinmesi, Lütfü Türkkan isminin ön plana çıkartılması için yardım istenmeye başlandı. Ankara’daki iddialara göre, başka bir göreve atanması beklenen Koray Aydın’ın yerine Lütfü Türkkan’ın teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığı konusunda ısrar ettiği ancak partideki ülkücü tabanı ikna etmesinin zor olduğu vurgulandı.

GÖRGÜSÜZLÜKLE SUÇLANDI

Liberal ve sosyal kişiliğiyle tanınan, MHP’de milletvekilliği yapmasına rağmen ülkücü tabanla çok örtüşemeyen Türkkan, yakın zamanda sosyal medyada yaptığı paylaşımla gündeme gelmişti. Sahip olduğu helikopterle çıktığı gezintiden fotoğraf kareleri paylaşan Lütfü Türkkan, damak lezzetini ön planda tutanlar için restorant adresleri vermiş ancak belli bir kesim tarafından “görgüsüzlük”le eleştirilmişti.

"BANK ASYA'YA HESAP AÇIN" ÇAĞRISI YAPTI

Sosyal medyayı etkin kullanan siyasetçilerden olan Lütfü Türkkan, 10 Eylül 2014 tarihinde yaptığı bir paylaşımla akıllarda kalmıştı. Attığı tivitlerde herkesi Bank Asya'da hesap açmaya davet eden o dönemki MHP milletvekili Türkkan, şu mesajı yayınlamıştı:

"Devlet eliyle banka batırılan bir ülkede yabancı sermaye girişi sadece hayal olur. Bank Asya'ya sıradan bir olay olarak bakanlar az beklesin.

Babacan için bugüne kadar ekonominin can simidi ifadesi kullanıldı piyasalar ve iş çevrelerinde...

Aynı Babacan, finans çevreleri ve bankalar nezdinde alınan kararlarla, ekonominin katili olarak ilân edilebilir. Sürpriz olmaz böyle giderse.

Gidin yarın BankAsya'ya, en küçük meblağ dahi olsa bir mevduat hesabı açın.

Devlet'in sahip çıkmadığına vatandaş nasıl sahip çıkıyor görsün dünya âlem.

Cemaat değil benim meselem. Ben zulmedilen kim ise yanında olurum. Üstelik bu banka işi ülkeye zarar.

İşin sonunda bankanın yandaş sermayeye devrini göremeyenleri biraz daha düşünmeye davet ediyorum.

Zalimin karşısında olanlar, zulmü imtihan görürler. Bu dünya bir sınav. Rabbim bu sınavdan başarı ile çıkanlardan etsin bizleri."

LÜTFÜ TÜRKKAN KİMDİR?

Lütfü Türkkan, 5 Şubat 1959 tarihinde İstanbul‘da dünyaya geldi.

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nden 1976 yılında mezun oldu.

Lise mezuniyetinin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde eğitimini sürdüren Türkkan, 1978 senesinde matematik bölümünden mezun oldu.

Ardından İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Yüksek Okulu'nda eğitim görmeye başlayan Türkkan, 1980 senesinde de buradaki eğitimini tamamladı.

2004’te ise Makedonya Kiril Metodij Üniversitesi Türkoloji Bölümü’ne başladı.

Kocaeli Sanayi Odası Meclis Üyeliği ile Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu. Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komite Üyeliği, Bursaspor As Başkanlığı, Vardar Spor ve Karagümrükspor Başkanlığı yaptı.

Lütfü Türkkan, Tügmad Türkkan Gıda Mad. San ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır.

Beykent ve Boğaziçi Üniversiteleri tarafından düzenlenen Balkan konferanslarına tebliğler sundu.

Lütfü Türkkan, 2011 senesindeki seçimlerde aday adayı olabilmek için görev yaptığı Kocaeli Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve Dilovası Organize sanayi yönetiminden istifa etti.

Lütfü Türkkan, 2011 seçimlerinde MHP’den Kocaeli milletvekili seçildi. Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu üyeliği yapan Lütfü Türkkan, TBMM‘nde Çevre Komisyonu Üyesi, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi, Türkiye–Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Türk Grubu üyesi görevlerinde bulundu.

Türkkan, 25 Ekim 2017’de kurulan İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer aldı.

ÖZEL HABER/Bekir ŞİMŞEK