CİDDİGAZETE

MHP'de İstanbul 3. bölgeden milletvekili adayı olan, ardından genel kurul talep edenlerle birlikte Meral Akşener'i destekleyen, kongre sürecinde en yakınındaki isimlerden Merrin Önder Hasipoğlu, İYİ Parti'den istifa etti.

İYİ Parti Kurulucular Kurulu Üyesi ve 24 Haziran seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili adayı olan Merrin Önder Hasipoğlu'nun İYİ Parti camiasını şoke eden istifa açıklaması şöyle:

"KAMUOYUNUN DİKKATİNE!

İYİ Parti’nin kuruluşuna giden süreçte Türkiye’deki muhalefet boşluğunu doldurabileceği umuduyla sayın Meral Akşener öncülüğünde başlatılan hareketin içinde yer almam, bu umuda katkıda bulunabilmek içindi.

Ancak İYİ Parti’nin kuruluşundan bugüne değin geçen zamanda, sayın genel başkanın ve genel merkez yöneticilerinin siyaset yapmada sergiledikleri uygulamalar; bırakınız Türk toplumunu kucaklamayı, kendi partililerini bile sarmayalamamış, aralarında ayrıştırmıştır.

İYİ Parti Ülkücülerin demokrasi mücadelesi sonucunda kurulmuş bir partidir, lakin gelinen noktada Ülkücülerin sadece bedel isteyen insanlarmış gibi gösterilmesi kabul edilemez.

Ülkücüler yok sayılmış ve muhatap alınmamıştır. Siyasi ve ahlaki zafiyetleri olanlar ne yazık ki baş tacı edilmiştir. Karşı çıkıp, mücadele ettiğimiz ne varsa burada daha kötüsüyle karşılaştık.

Kadın hareketi diye yola çıkılmış fakat kadınlara değer verilmemiştir. Göreve getirilen liyakatsız insanların bizlere; kendisi ile yola çıkanlara, küfür ve hakaret etmelerine göz yumulmuştur. Merkez parti iddiasıyla kurulmuş, ilkesiz ve ruhsuz bir parti olmuştur. Yola çıktığımızda sürekli vefa ve istişareden bahseden Genel Başkan bunları hayata geçirmemiştir.

Lider odaklı partilerin düştüğü hataya düşülmüş; parti organlarının ve partililerin iradeleri, liderin iradesine tahvil edilmiştir. Bu sonuç liderin dar ufkuna hapsolunca da kaçınılmaz olarak başarısızlık getirmiştir. Tek adam (insan) yönetiminin demokrasilerde yeşertebileceği hiçbir umut olamayacağından, sevincini ve beklentilerini boşa çıkardığımız Türk seçmeninden özür dileyerek kurucusu bulunduğum İYİ Parti’den istifa ediyorum.

Saygılarımla.