CiddiGazete- İYİ Parti'nin pazar günü yapılan olağan kurultayından sonra ortaya çıkan tabloda derin çatlaklar her geçen gün biraz daha büyümeye başladı.

Genel merkezdeki "güç" tartışması, sosyal medyaya taşındı. Milletvekilleri ve parti yöneticilerinin tartışmalarına il başkanları, hatta ilçe başkanları da katıldı.

Çoğunluğu Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın atadığı isimlerden oluşan İl başkanları, kurultayla ilgili tepki çıkışı yapan milletvekillerine cevap yarışına girdi.

Bir taraftan da teşkilatlara gönderilen mesajlarda, 18 milletvekilinin yaptığı paylaşımların beğenilmemesi, beğeni varsa silinmesi istendi.

AKŞENER İSTANBUL'A GİTTİ

Partideki yoğun atmosferden bunalan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'yı bırakıp dün İstanbul'a gitti. Akşener yarın, kurultaydaki rahatsızlığını dile getiren milletvekillerini temsilen iki isimle İstanbul'da saat 15.30'da bir görüşme gerçekleştirecek.

GİK VE MDK ÜYELERİ MAZBATALARINI ALDI

Pazar günkü kurultayda 50 kişilik Genel İdare Kurulu ve 11 kişilik Merkez Disiplin Kurulu'na seçilen üyeler, dün akşam mazbatalarını aldılar. Mazbataların alınmasıyla birlikte eski GİK üyelerinin de görevleri düştü.

Normal prosedür gereği bu sabah Anıtkabir'e çıkması beklenen heyet, Meral Akşener İstanbul'da olduğu için bu organizasyonu gerçekleştiremedi.

İYİ Parti'nin basın merkezinden de konuyla ilgili henüz bilgilendirme yapılmadı.

İNTERNET SAYFASINDA ÜYELER DEĞİŞTİ

İYİ Parti'nin resmi internet sayfasında da Genel İdare Kurulu'na seçilen yeni üyelerin giriş işlemi yapıldı. Fotoğrafı ve özgeçmişi olmayan yeni üyelerin sadece isimleri yazıldı ve "Partideki Görevi: Genel İdare Kurulu Asıl Üye" ifadesi yer aldı. Yedek üyelerle ilgili ise her hangi bir değişiklik yer almadı. Eski yedek üyelerin partinin resmi sayfasında aynen kaldığı görüldü.

BAŞKANLIK DİVANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Kurultayın ardından Başkanlık Divanı'nın ne zaman açıklanacağıyla ilgili tüzükte bağlayıcı her hangi bir madde bulunmuyor.

Ortaya çıkan gergin atmosferden uzaklaşan Meral Akşener'in, İstanbul'da listesini şekillendireceği, yarın öğleden sonra bazı milletvekilleriyle yapacağı görüşmeden sonra da Başkanlık Divanı'nı kesinleştireceği öğrenildi.

TEPKİLER KORAY AYDIN ÜZERİNDE YOĞUNLAŞTI

Tepkilerin tümü Koray Aydın üzerinde yoğunlaştı. Kurultaydan sonra ortaya çıkan tabloda 18 milletvekili, Koray Aydın'ın Başkanlık Divanı'nda yer almasını istemediklerini ifade etti. Koray Aydın'ın yeniden Başkanlık Divanı'na atanması karşısında tamamı olmasa bile milletvekillerinin büyük çoğunluğunun istifa dahil her kararı alabileceği dile getirildi.

KORAY AYDIN GRUP BAŞKANI OLUR MU?

Erhan Usta'ya ayrılan TBMM Grup Başkanlığı makamı, kurultaydan sonra değişik senaryoların da odağı oldu. Meral Akşener, yarın yapılacak görüşmede milletvekillerini ikna edemezse, Erhan Usta'dan vazgeçip, TBMM Grup Başkanlığı'na Koray Aydın'ı atayacak. Seçim döneminde İYİ Parti'ye "İP" diyen, "HDP ile gizli ortaklık" yaptığını ifade eden Usta'nın bu söylemlerini masaya koyacak olan Meral Akşener, partiye yeni gelen Samsun Milletvekilinin "Grup Başkanlığı" direncini kırmaya çalışacak.