Davetli listesinden yaklaşık 100 fireyle Afyon'un Sandıklı İlçesi'nde toplanan İYİ Parti, tabanındaki geniş görüş ayrılıklarını gideremedi. Ülkücü tabanı temsil etmeleri için başkanlık divanına dahil edilen Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Dursun Müsavat Dervişoğlu'nun partinin kuruluş aşamasında ülkücü tabanla aralarına mesafe koyması, çatlağın daha da büyümesine neden oldu.

TABANDAKİ ÜLKÜCÜLER RAHATSIZ

Ülkücüleri temsil ettiği söylenen isimlerin ülkücü tabanda karşılığı olmaması, Meral Akşener'le yola çıkanları yol ayırımı noktasına getirdi. Özellikle bu üç ismin başkanlık divanında yer almasını istemeyen taban, Meral Akşener'in "karıştır, barıştır" taktiğiyle de istenen kıvama gelmedi. Partinin, siyaset sahnesinden silinmiş ANAP, DSP ve DP'nin kötü birer kopyası olduğu serzenişinde bulunan ülkücüler, Akşener'in kendilerine dayattığı bu üç isimle yol yürümek istemediklerini açıkça beyan ettiler.

YOLA ÇIKILANLAR YOLDA BIRAKILDI

İYİ Parti'deki gerginlik, Afyon çalıştayına da yansıdı. İlk gün otelin bahçesinde sohbet eden, kahve içip fal baktıran, akşam da hamamda ter atan partililer, Akşener'in bugün otele gelmesiyle toplantılara dahil oldu. Fikri ayrışmanın had safhaya ulaştığı çalıştayda bir çok isim de toplantılara katılmadan oteli terk etti. Kulislerden edinilen bilgilere göre, başkanlık divanı gibi Meral Akşener de mevcut tablodan son derece memnun. Genel Başkanın dışında diğer tüm kurullarının değişmesi için yapılması düşünülen kongre çağrısı da böylece kadük oldu.

SADECE MİLLETVEKİLLERİ VE AKŞENER MEMNUN

24 Haziran seçimlerinde partinin aldığı oydan memnun olan Meral Akşener ve Akşener'in cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini bildikleri için kendilerini liste başı yazan başkanlık divanının milletvekili üyeleri, gelecek 5 yılı koltuklarında geçirecekleri için mevcut düzenin değişmesine sıcak bakmıyor. Yüzde 20'nin üzerinde oy aldığı seçim bölgesi olmayan İYİ Parti, yerel seçimlerde de iddialı olmayacak ancak 5 yıl sonraki seçimlere kadar mevcut konumunu korumak için olağanüstü kongreye de sıcak bakmayacak. Bu tablonun ortaya çıkması, pazartesi gününden itibaren istifaları hızlandıracak.

Meral Akşener, yarın saat 15.00-15.30 arasında 30 dakikalık bir konuşma yaparak çalıştayı sonlandıracak.