CİDDİGAZETE/POLİTİKA

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Bahadırhan Dinçaslan'ın 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili attığı tweetler ortaya çıkmış, sosyal medyada Dinçaslan'ın o paylaşımları tartışma yaratmıştı. Aynı zamanda eski devlet bakanı Sadi Somuncuoğlu'nun önerisiyle Meral Akşener'in 12 Ağustos'ta yapılan olağanüstü genel kuruldaki konuşma metnini de yazan Bahadırhan Dinçaslan hakkında, İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu çok sert bir açıklama yaptı.

Meral Akşener tarafından, geçen haftaki olağanüstü kongrede Genel İdare Kurulu'na yazılan Bahadırhan Dinçaslan'ın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili attığı, daha sonra sildiği tweetler Ciddigazete'de yayınlanmış, sosyal medyada Dinçaslan'ın o paylaşımları tartışma yaratmıştı.

Dinçaslan'ın, “Ve yayımlanan darbe metninin doğruları söylediğini bilin sadece. Bizim desteğimize ihtiyaçları yok, evden çıkmayıp izleyin. Yarın bizimdir” ve “Lütfen bu gerçek deyin, ihtilal oldu deyin” şeklinde paylaşımlarda bulunduğu belirlenmişti. Darbenin gerçekleşmeyeceği ortaya çıkınca Dinçaslan'ın bu paylaşımlarını sildiği belirlendi.

MUHSİN YAZICIOĞLU'NA DA HAKERET ETTİ

Meral Akşener tarafından partinin yeni "prensi" ilan edilen ve Genel İdare Kurulu Üyesi yapılan Bahadırhan Dinçaslan'ın, Büyük Birlik Partisi kurucu genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili de hakaret niteliğinde paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı. Ülkücü camianın büyük tepkisini çeken twitlerinde Dinçaslan, "Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle anmıyorum. Anan insanları da anlamıyorum" yazdığı görüldü.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU AÇIKLAMA YAPTI

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu yaptığı açıklamada Dinçaslan için, "Peşinen ifade edelim ki, böylesi kirli düşüncelerin sahibi olan birinin, İyiler Hareketi’nin içerisinde yeri yoktur" dedi.

Ağıralioğlu yaptığı açıklamada, “Partimizin 15 Temmuz darbesine karşı duruşu net ve berraktır” derken, “Kendini bilmez birinin hezeyanları üzerinden, partimizin bu hasletlerinin hiçe sayılmasına da teşkilatımızın güzide kadrolarının bu şahıs yüzünden karalanmasına da asla müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.

Açıklamada Dinçaslan için, “Şuuru kirlenmiş, iradesi alçaklarla bir şekilde birleşmiş hiçbir kimsenin partimizde yeri yoktur” diyerek, "Kurultay sürecindeki zaman darlığı böyle bir hataya sebebiyet vermiştir. Bu hatadan dolayı milletimizden ve teşkilatımızdan özür diliyoruz” ifadelerini kullandı

İşte Ağıralioğlu'nun açıklaması:

Kamuoyunun dikkatine...

Son kurultayımızda Genel İdare Kurulumuza yeni giren bir üyemizin, gerek 15 Temmuz alçak darbesi ile alakalı, gerekse de Cennetmekan Muhsin Yazıcıoğlu ile alakalı atmış olduğu twitlerden, teşkilatımızın dikkatli üyeleri vesilesi ile yeni haberdar olduk. Sağ olsunlar, bizleri uyardılar.

Peşinen ifade edelim ki böylesi kirli düşüncelerin sahibi olan birinin, İyiler Hareketi’nin içerisinde yeri yoktur.

Partimizin 15 Temmuz darbesine karşı duruşu net ve berraktır. Biz, her daim milletimizin ve demokrasinin yanında olduk. Millet iradesinin örselenmesine de istismar edilmesine de asla eyvallah etmedik. Bir zerre olsun demokrasi dışı girişimlere asla paye vermedik.

Kendini bilmez birinin hezeyanları üzerinden, partimizin bu hasletlerinin hiçe sayılmasına da teşkilatımızın güzide kadrolarının bu şahıs yüzünden karalanmasına da asla müsaade etmeyiz.

Meral Akşener’in de İyiler Hareketi’nin her bir ferdinin de duruşu ve çizgisi “kalbi, vicdanı ve idraki kapanmamışlar” için çok iyi bilinmektedir ki Türk milletinin yanıdır. Her hal ve şartta...

Biz, devletimize, milletimize, milli irademize, inançlarımıza ve demokrasimize saygı duymayan hatta bunlara kastedenlere yakın duran hiçbir şahıs ve kurumu meşru görmüyor ve bunlarla mücadeleyi de milli bir vecibe sayıyoruz. Devletimiz, milletimiz, inançlarımız ve güçlü yarınlarımız için alınteri dökmek, bizim siyasi varlık sebebimizdir. Bu mesuliyetlerimizi idrak edemeyen şuuru kirlenmiş, iradesi alçaklarla bir şekilde birleşmiş hiçbir kimsenin partimizde yeri yoktur.

Yine, 15 Temmuz hain darbe girişimini makul görerek sevinen birisinin, ömrü darbe ve darbecilerle mücadele ile geçmiş Muhsin Yazıcıoğlu’nu sevmesini de zaten bekleyemezdik. Muhsin Başkan, Türk milletinin turnusol kağıdıdır. Muhsin Yazıcıoğlu sadece sevenlerinin değil, hasımlarının dahi üzerinde ittifak ettiği, mert ve mümin bir vatanperver idi. Rahmet Olsun. Şerefle yaşadı. Şerefle ruhunu teslim etti. Muhsin Başkana yönelik, incitici bir kelama da asla tahammül edemeyiz.

15 Temmuz ihanetine paye verenin, Muhsin Başkana hakaret edenin, İyilik parantezinde İyilik payesiyle anılmasına müsaade edemeyiz.

Partimizin ve Genel Başkanımızın her iki hususta da hassasiyetleri, kesin bir şekilde belli ve aşikar iken, maalesef kurultay sürecindeki zaman darlığı böyle ir hataya sebebiyet vermiştir. Bu hatadan dolayı milletimizden ve teşkilatımızdan özür diliyoruz.

Sosyal medyanın bir vesileyle siyasetin tercihlerini denetliyor olması da bu anlamda sağlıklıdır. Silinmiş twitlerin ifşa edilmesi vesilesiyle kanaatlerinden haberdar olduğumuz bir şahsın, partimizin siyasi duruşunu itibarsız hale getirmesine asla müsaade edemeyiz. İyiler Hareketi’nin fedakar kadrolarının emek ve alınterini, bir idraksiz üzerinden örselettiremeyiz. Böylesi süreçlerde bu kabil küçük hatalar olabilir. Bu vesileyle aday tespit süreçlerinin de çok daha sağlıklı ve sıkı denetimlerden geçirilmesini de bir mecburiyet olarak gördüğümüzü ifade ediyoruz. Bizleri uyaran teşkilatımızın fedakar kadroları da müsterih olsunlar. Yetkili kurullarımız gerekeni yapacaktır. Biz, yapılan yanlışı düzeltip yolumuza devam etmek durumundayız. Milletimizin bize ihtiyacı var. Yapacak çok işimiz, kavuşacak çok insanımız var.

Yavuz AĞIRALİOĞLU

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili