CİDDİGAZETE

İYİ Parti, bugün iki kurucular kurulu üyesinin istifasıyla sarsıldı. Uzun süredir yapılan siyaset ve atamalar nedeniyle rahatsızlıklarını dile getiren İYİ Parti'nin çekirdeğini oluşturan ülkücüler, sorunları anlatacak muhatap bulamayınca istifa mekanizmasını çalıştırmaya başladı.

Kurucular Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Azmi Yetim, Betül Bayraktar Orhan ve 21 dönem MHP Bursa milletvekili Burhan Orhan hem görevlerinden, hem de İYİ Parti'den istifa ettiklerini duyurdular.

SARAY'A YAKIN OLMA SAVAŞI VERİYORLAR

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Azmi Yetim istifa gerekçesinde, "Görünen o ki, ben Türkiye'de ülkücüleri iktidara taşıyacağım, ben Başbakan olacağım, ben Cumhurbaşkanı olacağım ve ülkeyi bu hale getirenlerden hesap soracağım diye yola çıkan Sayın Genel Başkan ve ekibi, bugün Saraya nasıl yakın olabilirim savaşı verir hale gelmişlerdir" dedi.

TÜRK MİLLETİNE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTINIZ

Prof. Yetim, istifa mektubunun son bölümünde, "Ülkücüler, kendilerine değil ama Türk milletine yapılan bu vefasızlığı affetmemiştir ve asla affetmeyecektir. Çünkü bu hareket demokrasi içi son bir şanstı ve millet size güvenmişti ama siz yaptığınız manevrayla Türk milletine çok büyük bir hayal kırıklığı yaşattınız. Mevcut durumun 40 yılı aşkın bir süredir onurla ve gururla taşıdığım ülkücülük anlayışına uymadığı ve yola çıktığımız ilke, hedef ve ideallerin mevcut yapı ve anlayışla gerçekleştirilebileceğine güvenimi ve inancımı yitirdiğim için İYİ Parti Kurucular Kurulu ve parti üyeliğimden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

BURHAN ORHAN DA İSTİFA ETTİ

21. dönem MHP Bursa milletvekili Burhan Orhan'ın eşi Kurucular Kurulu Üyesi ve GİK eski üyesi Betül Bayraktar Orhan ise istifa dilekçesinde, "Bugün varılmak istenen hedefin ve süreç içinde izlenen yolun, partimizin kuruluşundaki ilkeleri, hedefleri ve topluma vadettikleri ile örtüşmediği konusunda kanaatim beni bugün itibari ile İYİ Parti’deki tüm görevlerimden ve üyeliğimden istifa etme noktasına getirmiştir" ifadesini kullandı. 21'inci dönem Bursa milletvekili Burhan Orhan da aynı gerekçelerle İYİ Parti'deki tüm görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Orhan ailesi, Meral Akşener yola çıktığında, Ankara'daki ofisi açan ve ihtiyaçlarını karşılayan 5-6 kişilik ekibin içinde yer alıyordu.

ÇATLI'YA HAKARET BARDAĞI TAŞIRDI

Ülkücülerle yola çıkan ancak daha sonra makas değiştiren İYİ Parti'de büyük bir kesim uzun süredir izlenen politikalardan ve teşkilatın yönetiminden rahatsızlığını dile getiriyordu. En son ülkücü camiada saygın bir yeri olan Abdullah Çatlı'ya Bitlis milletvekili adayı ve Bursa il yöneticisi Yusuf Deniz tarafından "Uyuşturucu satıcısı, çete" ithamı büyük tepkiye neden oldu. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın yardımcısı Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral'ın da hakaret eden hemşehrisi Yusuf Deniz'i savunması, eleştiren ülkücüleri "lağım siyaseti" yapmakla suçlaması bardağı taşırdı ve istifalar üst üste gelmeye başladı.

Abdullah Çatlı'nın ailesi, İYİ Parti Bursa il yöneticisi hakkında önceki gün Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.