CiddiGazete- AREA'nın "Türkiye Siyasi Gündem Araştırması-Aralık 2020" çalışmasından ilginç sonuçlar çıktı. Partilerin son oy oranları sıralanırken, Aralık ayında en çok irtifa kaybeden siyasi partinin İyi Parti olduğu görüldü.

2020 yılına 11.1 oy oranıyla başlayan İyi Parti, Kasım ayında 13.7 oy oranını gördü. Son kongrenin ardından parti içinde yaşanan tartışmalar, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın partiden çıkartılmasına uzanınca tabanda da kafa karışıklığı oldu. Özellikle Türk milliyetçileri/ülkücü kesimin tepkiyle takip ettiği gelişmeler, partinin son anket çalışmasında aldığı oy oranına yansıdı.

Bir yıl boyunca yapılan tüm siyasi çalışmaların boşa gittiğini gösteren tabloya göre, geçen yılki oy oranına dönüldü.

Ocak 2020 araştırmasında 11.1’le yeni yıla başlayan İyi Parti, Temmuz’da 10.1’e gerilemesine rağmen, ardından hızlı bir yükselişle Kasım ayı araştırmasında 13.7 oranına ulaştı.

25 Kasım 2017’de kurulan İyi Parti’de en yüksek oy oranı görülürken, son kurultayın ardından yaşanan kırılma, tabanın güvenini sarstı ve bu da oy oranlarına yansıdı.

İYİ PARTİ'NİN AYLIK OY ORANLARI

BUĞRA KAVUNCU VE BAHADIR ERDEM ETKİSİ

İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında başlayan FETÖ soruşturması, genel başkan yardımcılığına atanan Bahadır Erdem'in çok eleştirilen tweetler atması, HDP'nin de yer aldığı bir grupla yeni anayasa çalışmaları iddiası, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın partiden çıkartılması, İyi Parti'ye kaybettiren unsurlar oldu.

Meral Akşener'in genel başkanlığını yaptığı İyi Parti, Aralık araştırmasında 11.1 oranındaki oy oranıyla Ocak 2020’ye döndü.

AREA’NIN ARAŞTIRMASINDA DİĞER SONUÇLAR ŞÖYLE GÖRÜLDÜ