Parti dışı unsurlara üç gün boyunca kapıların kapatılacağı kampta, İYİ Parti'nin önümüzdeki dönemdeki yol haritası belirlenecek. Kampa Başkanlık Divanı, GİK üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarının yanı sıra analizler için özel konuklar davet edildi.

GÜNDEM YEREL SEÇİM

Yaklaşık 350 İYİ Parti yöneticisinin katılması beklenen kamp, parti tabanındaki farklı kesimler için bir kaynaştırma misyonu da taşıyacak. Yapılacak toplantılarda, MHP’den kopan ülkücü kesim, ANAP ve DP'nin emekli siyasetçileri ve yeni partililerin aynı söylemde buluşması ve İYİ Parti kimliğinin oturtulması hedeflenecek. Kampta seçim sürecinin ayrıntılı değerlendirmesinin yapılması, partinin önümüzdeki sürece ilişkin siyaset haritasının netleşmesi ve yerel seçimler gündemde olacak.

KİMİNLE YOLA DEVAM EDECEĞİNE KARAR VERECEK

Parti kulislerine göre, kampın ardından partinin yeniden yapılandırılması için ilk adımlar atılacak. Kampa katılacak Başkanlık Divanı, GİK üyeleri ve milletvekilleri ile yapılacak toplantıların ardından Akşener, kiminle yola devam edeceğine karar verecek. Akşener’in, ortaya çıkan kriz havası ve istifaların önüne geçmek için, partide eski ve yeni sinir uçlarını törpüleyerek yerel seçimler öncesinde İYİ Parti’nin tamamıyla bir "merkez partisi" görüntüsüne sahip olabilmesi için adımlar atacağı öğrenildi.