CİDDİGAZETE.com

31 Mart 2019'da yapılacak mahalli idareler seçimleri için nefesler tutuldu. Aday belirleme sürecinde Ankara, "Millet ittifakı"nda pazarlıkların merkezini oluşturdu. 2014 yılındaki seçimlere CHP adayı olarak giren ve şaibeli bir maratonun ardından çok az bir farkla başkanlık koltuğuna oturamayan Mansur Yavaş, hem İYİ Parti'nin, hem de CHP'nin liste başı adayı oldu.

İki partinin uzlaşması konusunda ısrarcı olan Mansur Yavaş, görüşmeler sonucunda seçimlere yine CHP adayı olarak girmeyi tercih etti. İYİ Parti'nin kendi adayları olması konusunda ısrarcı olduğu Yavaş, CHP'den yana tavır koyunca ipler gerildi.

MELİH GÖKÇEK BİLE TOPA GİRDİ

Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'den aday olması konusunda Ankara'nın görevden alınan büyükşehir belediyesinin eski başkanı Melih Gökçek bile topa girdi. Gökçek'in yaptırdığı anketlerde Yavaş'ın İYİ Parti'den aday olması halinde kazanamadığı, CHP'yle seçimleri aldığı ortaya çıktı. Bu nedenle Mansur Yavaş'ın İYİ Parti adaylığı konusunda perde arkasından kampanya başlattı. AK Parti'nin ve CHP'nin yaptırdığı anket çalışmalarında da aynı tablo görüldü.

CUMHURİYET'İN HABERİNE YALANLAMA YOK

Cumhuriyet Gazetesi'nde dün yer alan bir haberde, İYİ Parti genel merkezinde ittifak çalışmaları için oluşturulan heyetin CHP'ye "Mansur Yavaş'ı aday yapmayın" önerisinde bulunduğu iddia edildi. Her konuda anında yalanlama yapan İYİ Parti genel merkezinin bu haber karşısında suskun kalması kafaları karıştırdı. İYİ Parti'deki bu "kliğin" görünenin aksine Yavaş aleyhine çalıştığı, teşkilatları perde arkasından örgütleyerek "Mansur Yavaş karşıtlığı" konusunda algı yapmaya çalıştığı ifade edildi.

İYİ PARTİ TABANI YAVAŞ'A OY VERECEK

Hem CHP, hem MHP, hem de İYİ Parti tabanlarından büyük destek gören Mansur Yavaş'ın İYİ Parti adayı olması durumunda Ankara'da seçimleri kazanma ihtimalinin zor olduğunun bilinmesine rağmen, ısrar edilmesinin arkasında kişisel hesapların olduğu ortaya çıktı. Mansur Yavaş'ın ikinci kez seçimleri kaybetmesi halinde Ankara siyasetindeki etkinliğinin ciddi anlamda azalacağı hesabı yapılarak, ısrarla kaybedeceği zemine çekilmeye çalışıldığı iddia edildi. Bunun perde arkasında da İYİ Parti'deki iç hesaplaşmaların olduğu belirtildi. Meral Akşener'in tekrar istifa etmesi halinde Mansur Yavaş'ın muhtemel genel başkan adaylarından olma ihtimali, şimdiden ön alma çalışması olarak değerlendirildi.

CHP, YAVAŞ OLMADAN KAZANAMIYOR

İYİ Parti'deki bu çalışma, CHP'de kafa karıştırdı ancak Kılıçdaroğlu'nun kararını etkilemedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Mansur Yavaş" ısrarı halen devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki hafta içinde Mansur Yavaş ismini açıklamasına kesin gözüyle bakılıyor.

ANKETLERDE ÖZHASEKİ'YE FARK ATTI

Melih Gökçek, AK Parti, CHP ve bağımsız kuruluşların yanısıra, Ciddigazete'nin de yaptığı ankette de Mansur Yavaş ismi açık ara önde çıktı.

Ciddigazete'de altı gündür devam eden ve her kullanıcının aynı IP adresinden sadece bir kez oy kullanabildiği yüksek güvenlikli anket çalışmasına bugüne kadar 212 bin 117 kişi katıldı. Günde ortalama 35 bin kişinin oy kullandığı çalışmada takipçilere, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı kim olsun?" sorusu yöneltildi. Büyük çoğunluğunu MHP ve İYİ Parti tabanının oluşturduğu takipçilerin yüzde 77'si (163 bin 430 kişi) "Mansur Yavaş", yüzde 23'ü (48 bin 688 kişi) ise "Mehmet Özhaseki" seçeneğini işaretledi.