CİDDİGAZETE/ÖZEL

"Merkez partisi" olma iddiasıyla siyaset arenasına dahil olan İYİ Parti'de sular durulmuyor. 25 Ekim 2017'de Meral Akşener tarafından kurulan ve DP-ANAP eksenli bir yapıya oturtulmak istenen İYİ Parti'de dün 81 il başkanı ve yönetimlerinin tamamından istifa etmeleri istenmişti.

Henüz resmen istifa ettiği duyurulan il başkanı yokken, bir milletvekilinin yazdığı veda mesajı gündeme bomba gibi düştü.

Kurucular Kurulu'nda yer alan eski genel başkan yardımcısı İstanbul Milletvekili Fatih Mehmet Şeker, kurucular kurulu üyelerine veda etti. Şeker aynı zamanda bugün İYİ Parti genel merkezine de istifa dilekçesini sundu.

24 Haziran seçimlerinde TBMM'ye 43 milletvekiliyle giren İYİ Parti'de DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın istifasıyla bu sayı 42'ye düşmüştü. Ardından TBMM'deki yemin töreninde Devlet Bahçeli'nin elini öpen İYİ Partili dokuz milletvekilinden biri olan Hayati Arkaz'ın ayrılmasıyla bu sayı 41 oldu. Fatih Mehmet Şeker'in ayrılmasıyla da İYİ Parti'nin TBMM'deki koltuk sayısı 40'a indi.

Fatih Mehmet Şeker, 12 Ağustos kongresinde Genel İdare Kurulu üyeliği ve Başkanlık Divanı'na dahil edilmemişti.

Şeker'in "İYİ PARTİ KURUCULAR" isimli, partinin Kurucular Kurulu üyelerinin dahil olduğu whatsapp grubuna yazdığı son mesaj şöyle:

"İyi Parti'nin kuruluşundan bugüne öyle veya böyle yol arkadaşlığı yaptığımız değerli dostlar. Evvela selam ve hörmetlerimi (hürmetlerimi) arz ederim. Kader hükmünü icra etti bize de kazaya rıza verip yola revan olmak düştü. Herkesin işi rast gelsin. Cümleten Allahaısmarladık. Hoş kalın, hoşça kalın... Hörmet (hürmet) ve mahabbetle (muhabbetle) cümle iyi günler üzerinize olsun..."

Doç. Dr. Fatih Mehmet Şeker, bu mesajın ardından Kurucular Kurulu üyelerinin yer aldığı gruptan ayrıldı.

Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre, Şeker'in parti genel merkezine ve TBMM'ye istifa dilekçesini sunduğu, "şimdilik" bağımsız milletvekili olarak yoluna devam edeceği öğrenildi.

İŞTE GRUBA GÖNDERİLEN SON MESAJ: