CiddiGazete- Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusunda Cumhurbaşkanına verilen yetkinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, 26 Ekim Salı günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda CHP ve HDP'nin "hayır" oylarına karşı AKP, MHP ve İYİ Parti’nin "evet" oylarıyla kabul edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 620 milyon TL değerindeki 14 projesinin toplu açılış ve temel atma töreni için bulunduğu Muğla’da söz konusu tezkereye ilişkin değerlendirme de yaptı.

Kılıçdaroğlu, “Terörle mücadele edilecekse, bu ülkenin saygı değer polisleri, şanlı şerefli askerler yapar. Yabancı askerler gelecek Türkiye'de terörle mücadele edecek. Bana da diyorlar ki buna evet de. Evet dersek Cumhuriyet'e ihanet etmiş oluruz. Bu ülkenin topraklarına yabancı postalların basmasını istemem” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun bu değerlendirmesine tezkereye evet oyu veren Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’den cevap geldi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada, daha önceki tezkereler ile bu tezkere arasında süresi dışında bir fark olmadığını belirterek, CHP’nin "hayır" demesinin tartışmaya açık bir konu olduğunu söyledi.

Dervişoğlu, "Bizim partimizi Cumhuriyet ile ihanet noktasında değerlendirmeye tabi tutabilmek için akıldan vareste olmak lazım. Birine hain demek bu kadar kolay mıdır? Birinci tezkereye evet verip bugünkü tezkereye hayır diyenin durumu tartışılır" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

2023 yılında gerçekleştirilmesi planlanan cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olup olmayacağı ya da Millet İttifakı’nın adayının kim olacağı yönündeki tartışmalara da değinen Dervişoğlu, "Bizim içimizde en az konuşulan şey adayın kim olacağı” diye konuştu.