CİDDİGAZETE/özel

CHP'nin favori ilçelerinden Fatih'e İYİ Parti göz koydu! Meral Akşener, geçen yıl şubat ayında İYİ Parti'ye gelen ve danışman olarak görevlendirilen merhum Necmettin Erbakan'ın kardeşi Mehmet Erbakan'ın oğlu Sabri Erbakan'ı bu kez İYİ Parti'den aday göstermek için kolları sıvadı.

Kemal Kılıçdaroğlu ile yapılan son görüşmede Sabri Erbakan'ın ismi de masaya yatırıldı.

Meral Akşener'in danışmanı olan Sabri Erbakan, 2014 yılında CHP'den Fatih Belediye Başkan Adayı olmuş ve yüzde 31.6 almıştı. AK Parti'den Belediye Başkanı seçilen Mustafa Demir ise yüzde 48.6 oy oranıyla seçilmişti.

Akşener, ilçede tanınırlık oranı yüksek olan ve şu anda İYİ Parti'de siyaset yapan danışmanı Sabri Erbakan konusunda Kılıçdaroğlu'nu ikna etmeye çalışıyor.

SABRİ ERBAKAN KİMDİR?

1948 yılında doğdu. Necmettin Erbakan'ın kardeşi Göz Doktoru Prof. Mehmet Sabri Erbakan'ın küçük oğlu. AKP döneminde sırasıyla; Karayolları Genel Müdürlüğü, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Bayındır ve İskan Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı. 13 Haziran 2009′da Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarlığı’ndan Bakanlık Müşavirliği’ne atandı. Emekli oldu. Ardından Mustafa Sarıgül hareketine katıldı. Sarıgül ile birlikte Şişli Meslek Yüksek Okulu Mütevelli Heyeti’nde yer aldı. 2014 seçimlerinde CHP Fatih Belediye Başkan Adayı gösterildi ve yüzde 31.6 oy oranıyla ikinci oldu.