CiddiGazete- İYİ Parti'nin 4. kuruluş yıl dönümü, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde kutlandı.

Genel başkan Akşener, sahneye çıkmadan önce, "Kim geliyor, Başbakan geliyor" anonsları yapıldı.

Salona geçmeden önce, dışardaki partilileri Torunu Pars ile birlikte selamlayan Akşener, "Haramiler gidiyor. İyiler geliyor" dedi.

Kutlama programında konuşan Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

BURADA BİR IŞIK VAR

İyilik hareketimizi, 4 yıl önce, 25 Ekim'de, nice zorluklara, göğüs gererek kurduk. Yolumuza engeller çıkardılar, aştınız. Duvarlar ördüler, yıkıp geçtiniz. "Yapamazsınız, 2 güne dağılırsınız" dediler, ama sizler inandınız. Bana güvendiniz. Zengin, mutlu ve huzurlu bir Türkiye hayalime, ortak oldunuz. Bu yolu, benimle birlikte yürümeye, söz verdiniz. Şükürler olsun, yüce Allah, iyi niyetlerimizi geri çevirmedi. Bu aziz millet, bizleri sevdi, bağrına bastı. "Burada bir ışık var" dedi. "Burada, yanlış giden bir şeylere, 'dur' diyenler var" dedi.

MİLLET BİZİ ÇAĞIRIYOR

Milletimiz bize, teveccüh gösterdi. Nitekim, göstermeye de devam ediyor. Ve büyük bir heyecanla görüyoruz ki; memleketin dört bir yanında, Millet bizi çağırıyor! Biz de, milletimizin bu kutlu çağrısına, daha çok çalışarak karşılık vereceğiz. Onları, asla mahcup etmeyeceğiz. Türkiye'yi, iyilikle düze çıkartacağız. Bu bizim, milletimize olan, vefa borcumuzdur. Bu bizim, milletimize olan, şeref sözümüzdür!

BİZDEN ÖNCEKİLER GİBİ OLMAYACAĞIZ

İYİ Parti'yi, Türkiye'yi yönetme iddiasıyla kurduk. Tüm hazırlıklarımızı, tüm çalışmalarımızı, bu iddia doğrultusunda yaptık. Milletimiz de, bu gerçeği görüyor ve emin adımlarla iktidara yürüyoruz. Artık biz hazırız. Şimdi onlar düşünsün! Bizim anlayışımızda, iktidar olmak demek, sorumluluk almak demektir. Hizmet demek, refah demek, huzur demek, mutluluk demektir. O nedenle biz geldiğimizde, bizden öncekiler gibi olamayız, olmayacağız. Kimse merak etmesin. Hazreti Ömer'in; "Dicle'nin kenarında, bir koyunu kurt aşırsa, adli ilahi benden sorar diye, çok korkuyorum." hitabına, siyaseten değil, ahlaken bağlı kalacak;

Ömer'in adaletini hep hatırımızda tutacağız.

BİZ HAZIRIZ, ŞİMDİ ONLAR DÜŞÜNSÜN

4 yılı geride bıraktık. Türkiye'de herkes adil olacak. Karnı doymuş insanlar olacak. Bu kutlu yolda adalet var, sizler varsınız. Ülkümüze 25 Ekim’de başladık. Bu aziz millet bizleri sevdi. Milletimiz bize yanlış giden bir şeyler var dedi. Vatanımızın dört yanında millet bizi çağırıyor. Bu bizim milletimize olan şeref sözümüzdür. Biz hazırız, şimdi onlar düşünsün. Bu partiyi Türkiye'yi yönetmek iddiası üzere kurduk. Biz hazırız şimdi onlar düşünsün. İktidar olmak hizmet almak demektir.

YANDAŞ KAVRAMINI KALDIRACAĞIZ

Partili Cumhurbaşkanlığı'ndan kurtulacağız. İyileştirilmiş parlamento sistemiyle yeniden kutlu bir hale getireceğiz. Yandaş kavramını kaldıracağız. Milletin sırtındaki keneleri söküp atacağız.

İKTİDAR ŞİDDET GÖREN KADINLARI GÖRMEZDEN GELDİ

İstanbul Sözleşmesi'ni amasız fakatsız hayata geçireceğiz. Kadınlara şiddet uygulanmasını görmezden gelmeyeceğiz. İktidar şiddet gören kadınları görmezden geldi. Bu ülkeyi kadınlarla el ele verip yeniden ayağa kaldıracağız. Milletimiz yetkiyi verdiğinde kararları ortak akılla alacağız.