CİDDİGAZETE

Ağrı Patnos İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hamdullah Denizhan ve partililer, mahalle ziyareti sırasında silahlı saldırıya uğradı. Can kaybının yaşanmadığı olayla ilgili olarak bir açıklama yapan İYİ Parti Genel İdari Kurulu Üyesi ve Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Demirkol, saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Saldırının Türk demokrasi tarihine kara bir sayfa olarak geçeceğini belirten Demirkol, "Bu saldırı kim tarafından yapıldı bilmiyoruz. Fakat demokrasilerde siyasi partiler, şiddetle arasına mesafe koymalıdır. Atılan her kurşun, yapılan her saldırı, demokrasimizde onarılmaz yaralar açar" dedi.

Demirkol açıklamasında; “Bugün Türk demokrasi tarihine kara bire sayfa olarak geçecektir. Ben bu olaydan sonra herkesin oturup düşünmesini istiyorum. Siyasetteki kutuplaştırıcı dilin bir an önce terk edilmesi gerekiyor. 'Biz ve ötekiler' kavramı çok tehlikelidir. Demokrasilerde siyasi partiler, şiddetle aralarına mesafe koymalıdır. Çünkü bir kırılma noktası vardır. Onu geçtiğiniz noktada hukuk zemininin dışına çıkarsınız” ifadelerini kullandı.

Seçimlerin sükûnet içerisinde geçmesi gerektiğine işaret eden Fatih Demirkol, “Türk demokrasisi, olgunluğunu bu seçimde de göstermelidir. Bunun en önemli yolu da siyasi parti liderlerinin göstereceği müspet tavırdır” diye konuştu.

OLAY

Dün gece saat 22.40 sularında Ağrı'nın Patnos ilçesinde İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hamdullah Denizhan, İnönü Mahallesi'nde ziyaretlerde bulunduğu sırada kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı. Olayda ölen ve yaralanan olmazken, seçim aracında kurşun delikleri oluştu. Güvenlik güçleri saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.