CiddiGazete- Sarıyer Çayırbaşı'ndaki pazarda açıklama yapan İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, bugünkü tarım politikasının Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kötü ekonomi stratejileriyle birleştiğinde ortaya korkunç bir tablonun çıktığını ifade etti.

"Tarımı ithalatla çözemezsiniz" diyen Özlale, öneri olarak tarımsal destekleri arttırmayı, çiftçinin daha iyi koşullarda üretim yapmasının sağlanmasını sundu.

Meclis'e verdikleri bütçe önerisinin reddedildiğinin altını çizen Özlale, 2020 bütçesi ile 2021 bütçesinin 22 milyar olarak belirlenmesini eleştirdi.

İYİ Parti'nin çözüm önerilerinin Meclis'te karşılık bulmadığını söyleyen Ümit Özlale, "Bu ekonomi yerli ve milli değil" ifadelerini kullandı.

PARA VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKIYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yürüttüğü hatalı stratejilerin sonucu olarak paranın vatandaşın cebinden çıktığını söyleyen Özlale, "Yanlış borçlanma stratejisi sonucu Türkiye'ye 134 milyar TL borç geldi. Sadece bu yanlış strateji yüzünden bugün 4 kişilik bir ailenin cebinden 6 BİN 500 lira, yani iki üç aylık mutfak parası çıkıyor" dedi.