CiddiGazete- Karabük'teki AKP kongresinde Devlet Bahçeli'ye "MHP'yi CHP'nin metresi yaptı" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ülkücülerin arası açıldı. Soylu kendisine tepki gösteren ülkücüleri mahkemeye verdi ve bir çoğundan tazminat aldı.

Ülkücülerle yıldızı barışmayan Süleyman Soylu bu kez, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında silah ruhsatı ve koruma ekibi konusunda doğru olmayan bilgiler paylaştı. Soylu'yu takip eden yardımcısı İsmail Çataklı da Özdağ için devlet adabına uymayan bir üslupla yanlış bilgiler içeren bir açıklama yaptı.

Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hem Süleyman Soylu'ya, hem de İsmail Çataklı'ya, mahkeme kararlarını ve talep yazılarını içeren resmi belgelerle cevap verdi.

Buna rağmen Soylu da bürokratı İsmail Çataklı da Ümit Özdağ'dan özür dilemedi ve sessizliğe gömüldü.

Sosyal medyadan hem Süleyman Soylu'ya, hem de İçişleri Bakanlığı'nın antetli kağıdına yazdığı çirkin ifadeler içeren açıklamanın sahibi Çataklı'ya tepki yağdı.

SİYASETÇİ REFLEKSİ

İsmail Çataklı'ya bir tepki de İyi Parti'den geldi. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, seçilmiş bir siyasetçiye karşı bürokratın kullandığı dilin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Devlet adamlığına yakışmayan bir açıklamayı yapan bürokrat derhal görevinden alınır" dedi.

İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun ifadeleri şöyle:

- Siyaset sorumlu ve dürüst yapılmalıdır.

- Siyasetçi doğru konuşmalıdır.

- Lâkin bir bürokrat, bizim yönettiğimiz ülkede, devlet terbiyesinden ve ciddiyetinden uzak böyle bir açıklama asla yapamaz.

- Devlet adamlığına yakışmayan bir açıklamayı yapan bürokrat derhal görevinden alınır.