CiddiGazete- İstanbul'daki İyi Parti mensupları, il başkanı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu aleyhine "uyarı" eylemi yapacaklar.

İyi Partililer, hakkındaki iddialar nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan Buğra Kavuncu'nun görevinden ayrılmasını talep edecekler.

Kavuncu'nun istifasını isteyen partililer, yarın (cumartesi) saat 15.00'te, Merter'deki İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde buluşacaklar.

Partiler, taleplerini dile getirecekleri eylemle ilgili şu bildiriyi yayımladılar:

Son günlerde yaşanan parti içi tartışmalar hepimizin malumudur.

Bu tartışmalar yargıya intikal etmiş iken, geçtiğimiz günlerde bir grup il/ilçe başkanı, genel merkezimizin önünde toplanarak açıklama yapmışlar ve taleplerini kamuoyuyla paylaşmışlardır.

Parti yöneticilerimiz tarafından demokrasinin gereği olarak değerlendirilen bu eylem vasıtasıyla dile getirilen talepler doğrultusunda, bir milletvekilimiz hakkında disiplin işlemleri başlatılmıştır.

Ancak bu durum süregelen parti içi krizi ve kamuoyunda oluşan şüpheleri sona erdirmemiştir.

Zira tartışmaların odağındaki diğer isim olan İstanbul İl Başkanı Sayın Buğra Kavuncu, hakkındaki ciddi iddialara ve yargısal sürece rağmen görevine devam etmektedir.

İyi Partimizin daha fazla zarar görmemesi için İstanbul İl Başkanı'na görevinden ayrılma sorumluluğu düşmektedir.

Kendisine bu sorumluluğunu hatırlatmak ve partimizin temel ilkerine sahip çıktığımızı göstermek maksadıyla tüm dava arkadaşlarımızı 14 Kasım Cumartesi günü saat 15.00'te İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanarak demokratik taleplerimizi dile getirmeye davet ediyoruz.