CİDDİGAZETE

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "31 Mart seçimlerinin hemen ardından kongrelerimiz olacak" sözünün ardından, özellikle İstanbul İl Başkanlığı'nda hummalı kulis çalışmaları başladı.

Siyasi Partiler Kanunu ve İYİ Parti Tüzüğü'ne uygun sadece il başkanlığının olduğu İstanbul'da, diğer bütün ilçeler şu anda münfesih (geçersiz) olarak faaliyet sürdürüyor.

45 günlük yetki belgeleri yenilenerek, kanuna aykırı görev süreleri uzatılan ilçe başkanlıklarına olağanüstü genel kurul için çalışma yapmaları söylendi.

OLAĞANÜSTÜ KONGREDE DELEGELER DEĞİŞEMEZ!

Olağanüstü genel kurulda ilçe ve il delegelerini de değiştirmek isteyen İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu'ya, bunun kanunen mümkün olmadığı, olağanüstü genel kurula sadece mevcut yapıyla gidilebileceği söylendi.

Delege yapısını kendi taraftarlarıyla dizayn etmek isteyen Kavuncu da çareyi il ve ilçelerin kapatılıp yeniden açılmasında buldu.

MALTEPE'DE BİR GECEDE TÜM ÜYELER SİLİNDİ

Daha önce Maltepe'de olduğu gibi ilçe teşkilatları tümüyle kapatılacak ancak il delegelikleri olduğu için bu kez il teşkilatı da kapatılacak, ardından yeni yetkilendirme belgesi, yeniden üye ve delege yazılmasıyla İYİ Parti İstanbul teşkilatı yeniden dizayn edilecek.

Bugünlerde İYİ Parti İstanbul Başkanlığı ve ilçe başkanlıkları bu formülü gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu değişimde sadece, İstanbul'daki genel merkez kurucularının üyelikleri ve delegelikleri düşmeyecek, diğer tüm üyelikler ve delegelikler sıfırlanacak.