CiddiGazete- İyi Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanlığı, "19 Şubat 2021 Cuma günü, saat 13.00'da Bergama İlçe Başkanlığımızın önünde yapılacak olan, Bergama İlçe Gençlik Kollarımızın düzenleyeceği 'Kayı Boyunun İYİ Çocuklarını Rahmetle Anıyoruz' anma etkinliği ve lokma dökümü gerçekleştirilecektir. Katılmak isteyen herkesi bekleriz" diye duyuru yaptı.

ÜLKÜCÜLERDEN BÜYÜK TEPKİ

Anma programının duyurusunda, Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile Metin Yüksel'in görsellerinin yan yana kullanılması ve "Kayı Boyunun İYİ Çocuklarını Rahmetle Anıyoruz" şeklinde not düşülmesi ülkücüleri çileden çıkardı.

İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, tepkiler üzerine programı düzenleyen isimlerin görevden alındığını duyurdu. Kırkpınar'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle: "Gençlik Kolları Bergama İlçe Başkanı Seyhan Şar ve Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı M. Baki Eren görevden alınmıştır."

METİN YÜKSEL: RADİKAL İSLAMCILARIN DENİZ GEZMİŞ'İ!

23 Şubat 1979'da; Fatih Camii'nde namaz kılan ülkücülere saldırmak için avluda bekleyen Akıncılar Derneği üyesi Metin Yüksel, çıkan kavgada hayatını kaybetti. Olayın faili iddiasıyla MHP'li İhsan Barutçu 11 yıl cezaevinde yattı; 1991'de tahliye oldu.

Siyasal islamcılar ve radikal dinci gruplar, Metin Yüksel üzerinden ülkücüleri yıllarca "dinsizlikle" suçladı. Yüksel, radikal islamcıların "Deniz Gezmiş"i oldu!

ÜLKÜCÜ ŞEHİT FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU

Ege Üniversitesi Tarih Bölümü'nde okuyan ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 20 Şubat 2015'te PKK'lı teröristler tarafından bıçaklanarak şehit edildi.

Olay sonrası yapılan yargılamada, Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi PKK'lı Nurullah Semo müebbet hapis cezası aldı.

"PKK'NIN EGE ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ EYLEMLERİNE AÇIKÇA KARŞI ÇIKARDI"

Yargıtay 16. Ceza Dairesinin kararında, olayın meydana geldiği Ege Üniversitesi kampüsünde yer alan ve daha önce etkisiz hale getirilen bir teröristin adının verildiği "Hozan Serhat Alanı" şeklinde nitelendirilen bölgenin süreklilik arz edecek şekilde silahlı terör örgütünün eylem ve propagandasına sahne olduğu, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun olay öncesinde PKK silahlı terör örgütünün Ege Üniversitesindeki eylem ve faaliyetlerine açıkça karşı çıkıp tepki göstererek bu yönde basın açıklaması yaptığı aktarıldı.

Sanığın önceden silahlı bölücü terör örgütü PKK-Kongra/Gel sempatizanı olduğu belirtilen kararda, üniversitede bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması ve sempatizanları tarafından düzenlenen eylemlere katılan sanığın, üniversitede oluşan gruplaşmalarda örgüte sempati duyanların yanında yer aldığı ifade edildi.

Kararda, örgüt sempatizanlarının kurduğu alanda bulunan, okulda kendilerini ülkücü olarak adlandıran öğrenci grubuyla zaman zaman cebir şiddete ve tehdide yönelik olaylara katılan sanığın, olay günü de daha önce aralarında hiçbir kişisel husumet bulunmayan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun vücudundaki hayati bölgelerini hedef alarak vurduğu bıçak darbeleri sonucu ölümüne sebebiyet verdiği belirtildi.

Sanığın PKK silahlı terör örgütünün amaç ve faaliyeti doğrultusunda bu eylemi gerçekleştirdiğinin anlaşıldığı vurgulanan kararda, yapılan yargılama sonunda "sanığın üyesi bulunduğu silahlı terör örgütünün, devletin birliğini bozma ve ülke topraklarından bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik olarak vahamet arz eden olayları gerçekleştirdiği, sanığın eyleminin amaç suçun işlenmesi doğrultusundaki örgütsel bağlılık ve ülke genelindeki organik bütünlüğüne göre amacı gerçekleştirme tehlikesi yaratabilecek nitelikte olduğu" şeklindeki gerekçeler nedeniyle suç vasfının doğru tayin edildiği kaydedildi.

Kararda, sanığın kasten öldürme suçunun da sabit olduğu belirtilerek, bu nedenlerle Bölge Adliye Mahkemesi hükümlerin onanmasına karar verildiği bildirildi.