CİDDİGAZETE

MHP'deki demokrasiden uzak yönetim anlayışı, İYİ Parti'ye de geçti. Tek elde toplanan yönetim, tabana söz hakkı vermezken, delegelerden başlayan biatçı kültür, üst kademelere doğru daha etkin bir hal aldı.

İstanbul'un en çok üyeye sahip ilçesi Pendik'te yönetim bir süre önce görevden alındı ve ilçe teşkilatı kapatıldı. Böylece binlerce üyelik ve delegelikler de düştü.

Türkiye'nin tamamını atama yöntemiyle yöneten İYİ Parti genel merkezi, Pendik'e de yeniden kurucu ilçe başkanı atadı. İlçe başkanı, aile ve eş-dost çevresinden yazdığı 200 üyeyle kongre kararı aldı.

AHMET ÇELİK'E ÜLKÜCÜLERDEN TEPKİ

Bugün ilçe teşkilatının olduğu dairede yazılı delegelerin katıldığı olağanüstü kongre yapıldı. Yeniçağ Gazetesi'nin sahibi ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik divan başkanı oldu. Ahmet Çelik, ülkücülerin başkan adayı Kürşat Dağ'a ortamın gergin, alanın küçük oluşunu gerekçe gösterip konuşmak için izin vermedi.

Sözlü tartışmaların olduğu genel kurulda, İYİ Parti'deki ülkücüler sessizliklerini muhafaza edip salonu terk etti.

"BİZ SUSSAK MESELE KALMAYACAK"

Başkan adayı Kürşat Dağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Evvel refik bade'l tarik diyerek çıktığımız bu yolda Pendik ilçesi kongresinde demokrasi adına göstermeye çalıştığımız tavrımız, kongre alanına girerken çıkan hadiseler ve akabinde kongre salonunda konuşma hakkı verilmemesine tepki olarak protesto amacı ile listemizi geri çekmek oldu.

Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak.

Halbuki, biz sussak, tarih susmayacak.

Tarih sussa, hakikat susmayacak.

Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak.

Halbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar,

Vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar."