CİDDİGAZETE

İYİ Parti, olağan kurultay takvimini açıkladı. Başkanlık Divanı toplantısı sonrası yapılan açıklamada, il ve ilçe kongrelerinin 2020 yılının Şubat ayından itibaren başlayacağı belirtildi.

Toplantıda alınan kararla, önümüzdeki yılın Şubat ayında il ve ilçe kongreleri ile başlayan süreç, sonrasında büyük kurultay ile sona erecek.

Belirlenecek takvim çerçevesinde; ilçe ve il kongrelerinin Haziran ayına kadar tamamlanması, daha sonra da kararlaştırılacak tarihte, İYİ Parti olağan büyük kurultayının yapılması öngörülüyor.

Siyasi Partiler Kanunu ve İYİ Parti Tüzüğü’ne göre olağan il, ilçe ve büyük kurultay süreci; her bir kademe için önceki kongre tarihinden itibaren en az iki yıl geçtikten sonra başlaması ve 3 yılı aşmaması gerekiyor.

'KAYYIM' TALEPLİ DAVALAR DÜŞECEK Mİ?

Öte yandan, Siyasi Partiler Kanunu ve Parti Tüzüğü'ne aykırı olarak atanma tarihinden itibaren 45/30 günlük sürede kongre yapmayan iller için açılmış "kayyım" talepli davaların görüşülmesine devam edilecek.

Süre aşımı yapan il ve ilçe yönetimleri "münfesih" durumda oldukları için, genel merkezin aldığı karar, davaları düşürmeyecek. Mahkemeden "kayyım" kararı çıkması halinde, davalık olan il ve ilçelerde ivedilikle 45/30 gün içinde olağanüstü seçimli genel kurula gidilecek.