CiddiGazete- Genel merkezle çok şiddetli bir tartışmanın içine girmesine rağmen Meral Akşener tarafından "Genel Başkan Başdanışmanı" olarak atanan ve genel merkezde oda tahsis edilen İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın yanısıra, partinin Türk milliyetçisi kimliği taşıyan eski üyeleri ve Meral Akşener'in yolunu ayırdığı isimler de değer kazanmaya başladı.

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın partiden ayrılıp yeni bir siyasal oluşum içine girme ihtimali karşısında ön almaya çalışan Meral Akşener, genel başkan yardımcılarını partiden ayrılan isimlerle temas kurmaları için görevlendirdi.

MHP'deki kongre sürecinde birlikte yürüdüğü isimlerle partileşme sürecinde yollarını ayıran Meral Akşener, yeniden başa döndü. Akşener, kendisine yol açan ekiple tekrar temas kurulmasını ve Ümit Özdağ'ın yanında yer alma ihtimaline karşı yeni vaadlerle partiye kazandırılmalarını istedi.

BEHÇET SAATCI'YA ZİYARET

Akşener'in "eski ekibi toplama" stratejisinin bir adımı da Fethiye'de yaşandı. Üst üste dört dönem belediye başkanlığı yapan Behçet Saatcı ile İYİ Parti'nin Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın bir araya geldi.

Mart 2019 yerel seçimlerinde Muğla'da ittifakları eleştiren Saatcı, İyi Parti'den istifa ederek Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine bağımsız aday olarak katılmıştı. Mehmet Tolga Akalın, sosyal medya hesabından Saatcı'yla biraraya geldiği fotoğrafı, "Merak etmeyin Türkiye İYİ olacak" notuyla paylaştı.