İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, partisinin TBMM Başkanlığı için ekonomiden sorumlu danışmanı ve Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz’ı aday göstereceği öğrenildi. Durmuş Yılmaz, en yaşlı üye sıfatıyla 8 Temmuz’da açılacak olan Meclis’i de yönetecek.

Öte yandan, İYİ Parti yönetimi, 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci dönem milletvekili seçim sonuçlarını geniş katılımlı değerlendirme ve önümüzdeki dönemin yol haritasını belirlemek amacıyla 3 günlük kamp yapma kararı aldı. Toplantılar için Bolu ve Ankara’da yer bakıldığı öğrenilirken, toplantının 20-22 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi. Geniş katılımlı istişare ve değerlendirme toplantısına İYİ Parti Kurucular Kurulu ile Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarının katılacağı belirtildi. Düzenlenecek kampta partinin yol haritasının belirleneceği, alanında uzman isimlerin de davet edilerek fikir alışverişinde bulunulacağı bildirildi. Seçim sonuçlarına yönelik yapılacak değerlendirmeler sonucu parti yönetiminin yeni stratejiler geliştireceği ve önümüzdeki yıl mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere daha iyi hazırlanılacağı ifade edildi.

İSTİŞARE KURULU DAVET EDİLMEDİ

Öte yandan bizzat Meral Akşener tarafından kurulan İYİ Parti Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin kampa davet edilmediği öğrenildi. Daha önce il başkanlarının da davet edilmeyeceği açıklanmıştı. Parti baskılar sonucu, üç günlük kampa il başkanları da dahil edildi.