CiddiGazete- İyi Parti'nin bugün yapılan TBMM grup toplantısında TBMM Grup Başkanı seçimi yapıldı.

Olağan genel kurulda Genel İdare Kurulu üyesi yapılan Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar'ın yerine, İyi Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, TBMM Grup Başkanı oldu.

Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İyi Parti'nin yeni Grup Başkanı oldu.

Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, Grup Başkanvekilliği görevlerine yeni dönemde de devam edecek.

TOPLANTIYA 27 MİLLETVEKİLİ KATILDI

Olağan kongrenin ardından ortay çıkan tabloda, Koray Aydın'ı parti yönetiminde istemeyen bazı milletvekilleri, bugünkü grup toplantısına katılmadı. Meclis'te 38 sandalyesi bulunan İyi parti'de, bugünkü grup toplantısına katılan milletvekili sayısı 27, oy kullanan milletvekili sayısı ise 22 oldu.

Toplantının ardından milletvekilleri, Meclis lokantasında yemeğe geçti.

BAHÇELİ NE YAPMAK İSTİYOR?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli'nin, "Anayasa Mahkemesi yeni hükümet sisteminin doğasına uygun şekilde yeni baştan yapılandırılmalıdır" açıklamasını değerlendiren Akşener, "Biz bu konuyu anlamaya çalışıyoruz. Önce, Sayın Soylu Anayasa Mahkemesiyle ilgili bir tartışma başlattı. Dün Sayın Bahçeli'nin beyanını okudum. Burada anlamaya çalıştığımız şey şu: Sayın Soylu ve Sayın Bahçeli birlikte bir çalışma mı yapıyor, yoksa AK Parti ve Sayın Bahçeli bir çalışma mı yapıyor?" dedi.

İYİ Parti kongresi sonrası yaşanan gerginlikle ilgili yöneltilen bir soru üzerine Akşener, "Bizim derdimiz memleket meselesi, derdimiz işsizlik, bizim derdimiz umutsuz gençler. Dolayısıyla iç meselelerimizle Türkiye'yi meşgul etmeyi doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLAR: ciddigazete.com

Saat 14.00'te TBMM'nin yeni yasama yılı açılış töreninin ardından saat 16.00'da İyi Parti GİK toplantısı yapılacak. Genel başkan Meral Akşener'in, GİK toplantısında yeni Başkanlık Divanı'nı açıklaması bekleniyor.

Parti tabanı, eleştirilerin odağındaki isim Koray Aydın'a Meral Akşener'in görev verip vermeyeceğini merak ediyor...

14 VEKİLDEN ORTAK BİLDİRİ

İYİ Partili 14 milletvekili, ortak mutabakat metni hazırladı. Bildiriye imza atan milletvekillerinin, kongrede yaşananları protesto ederek İYİ Parti Meclis Grup toplantılarına katılmayacağı belirtildi. Ayrıca, Akşener’in sorumlular hakkında hamle yapmasının beklendiği vurgulandı.

İYİ Parti'de, geçtiğimiz hafta yapılan olağan genel kurulda "delegasyonun seçme iradesine müdahale ederek genel idare kurulu dışında bırakılacaklar listesi" yaptığı öne sürülen parti yöneticilerine tepki büyüyor.

İYİ Parti Milletvekilleri Ahmet Çelik, Aydın Sezgin, Ayhan Erel, Aytun Çıray, Hasan Subaşı, Hayrettin Nuhoğlu, Hüseyin Filiz, İsmail Koncuk ve Ümit Özdağ'ın da aralarında olduğu birçok milletvekili ortak mutabakat metni hazırladı.

Tepki ve beklentilerin dile getirildiği metinde şu ifadeler yer aldı:

- İYİ Parti, Türkiye'nin siyasal hayatı ve geleceği açısından çok önemli bir harekettir. Partimiz, ülkemizi normalleştirme, iyileştirilmiş, ileri bir demokrasi ile buluşturma, hukukun üstünlüğünün yeniden tesisine, ekonomik büyümemize ve kalkınmamıza çok önemli katkılarda bulunacaktır. Kuruluşundan bu yana siyasete ve demokrasimizin daha da geriye gitmemesi için cesur, isabetli uğraş ve başarıları istikbaldeki işlerinin de teminatıdır.

- Bu anlayışla, 20 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen ikinci olağan kongremizde partimizin muhatap kılındığı üzücü manipülasyon ve teşkilatlarımızın yönetimi ile ilgili bundan önceki kötü uygulamalardan duyduğumuz rahatsızlığı ve kaygıları kendilerine arz etmek üzere Antalya Milletvekilimiz Sayın Hasan Subaşı ve Aksaray Milletvekilimiz Sayın Ayhan Erel, Sayın Genel Başkanımızı ziyaret etmişlerdir.

- Partimizin tüm organlarına saygımızı mutlak anlamda muhafaza etmekteyiz. Ancak, ikinci olağan kongremizde yapılan ve partimize verdiği zarar kamuoyumuzca malum yanlış ve kötü uygulamaların faillerinin partimiz içindeki konumlarının akıbeti hususunda da ciddi endişelerimiz mevcuttur.

- Bu kaygılarımızın bir tezahürü olarak bir grup arkadaşımız ile meclis grup toplantımıza katılmamayı uygun gördük. Bazı arkadaşlarımız da meclis grup yöneticilerimizin seçileceği bu toplantıya iştirak ederek görüşlerimizi ifade edeceklerdir.

- Bundan sonra da partimize katkı vermeyi sürdürerek, İYİ Parti'nin sadık mensupları olarak, görevlerimizi özveri ile ifa edeceğiz, gelişmeleri de yakından izleyeceğiz.

Tüm ayrıntılar dakika dakika ciddigazete.com'da olacak.