“Devlet Bahçeli modeli” yönetim anlayışı, İYİ Parti’deki huzursuzluğu artırdı. Özellikle 1 Nisan’da yapılan olağanüstü genel kurul sonrası fikir ayrılıkları iyice su yüzüne çıkmaya başladı. Kamuoyunda şaibeyle anılan isimlerin hiç bir istişarede bulunulmadan başkanlık divanına alınması, 1 Kasım 2015 seçimlerinin ardından Meral Akşener’le yola çıkan ülkücülerin çoğunluğunu kopma noktasına getirdi.

Kurucular kurulu rahatsız

Partinin kurucuları ve genel idare kurulu üyeleri arasında yer alan yaklaşık 70 isim, önümüzdeki günlerde istifa etmeye hazırlanıyor. Özellikle MHP’den gelen bir çok partili, daha önce hiçbir siyasi yapılanmada bulunmamış, geçmişi şaibeli isimlerin önderliğinde çalışmayı kabul etmeyip kenara çekilmeyi tercih etmişti. Önümüzdeki günlerde istifaların gündeme geleceği öğrenildi.

Ayakkabılarım eskidi!

Ülkücü camianın yakından tanıdığı Türkiye Şeker Fabrikaları eski genel müdürü Seyit Yücel, bu gece attığı tivitle ayrılığın ilk işaretini verdi. MHP’deki genel kurul taleplerinin dile getirildiği ilk günden itibaren Meral Akşener’in yanında olan ve partinin kurucuları arasında bulunan GİK yedek üyesi Yücel, ayakkabılarının eskidiğini dile getirerek, gezme sırasının yeni gelenlerde olduğunu belirtti.

Konuyu en iyi bilen isim

Şeker fabrikalarının bir bir satıldığı bugünlerde, Türkiye’de konuyu en iyi bilen isimlerden olan Seyit Yücel’in “dinlenme” kararı, İYİ Parti’de büyük bir boşluğu da beraberinde getirecek. Hazırladığı raporlarda şeker fabrikaları ve pancar üreticilerinin sorunlarına çözüm önerileri getiren Yücel, konuyla ilgili birçok kentte İYİ Parti’yi temsilen protesto eylemlerine katılmış ve konferanslar vermişti.

Şeker politik malzeme yapıldı

Günlük politikalarla siyaset malzemesi yapılan “şeker” konusu, Şeker Fabrikaları eski genel müdürü Seyit Yücel’in kopuşundaki en büyük neden oldu. Önümüzdeki haftadan itibaren özellikle kurucular kurulundan kopmaların hızlanacağı öne sürüldü.

Alışmışsınız kenardan gezip ortadan yemeye!

Seyit Yücel'in tivitinden hemen sonra, "kinayeli" bir tivit attı. Buna sert tepki gösteren Yücel'den cevap gecikmedi: "Kenardan laf sokuşturmaya çalışma, delikanlıca ortaya gel!" diyeceğim amma, ortada yemek olmayınca gelmezsin biliyorum... Alışmışsınız kenardan gezip ortadan yemeye!..

CG/özel haber/Bekir ŞİMŞEK