CİDDİGAZETE

25 Ekim 2017'de kurulan İYİ Parti'de taban, "Taylan Yıldız" ismini, kuruluşundan bir ay önce Avcılar'da düzenlenen yemek programında duydu. Herkes birbirine "Taylan Yıldız kim?" diye sorarken, cevabı kürsüye çıkan İYİ Parti'yi kurma aşamasındaki Meral Akşener verdi. Yıldız'ın google'ın CEO'su olduğunu belirten Akşener, ülkesine hizmet için 75 bin dolarlık maaşını bırakıp Türkiye'ye geldiğini söyledi. Meral Akşener, Taylan Yıldız'la Twitter üzerinden yazışırken tanıştığını ve yaptığı davetin kabul gördüğünü belirtti.

Ardından Akşener, Taylan Yıldız'ı hem İYİ Parti'nin Kurucular Kurulu Üyesi, hem de başkanlık divanına alarak genel başkan yardımcısı yaptı.

'BENİ YAKINDA TANIRSINIZ' DEDİ

Avcılar'daki yemeğe girerken kapıdaki görevlilerin akreditasyon listesinde isminin olmadığını belirtmesi üzerine, "Yakında beni çok iyi tanırsınız" diyen Taylan Yıldız'ı, Meral Akşener kısa sürede tüm parti tabanına tanıttı.

Partililer, merak ettikleri Taylan Yıldız için yaptıkları araştırmada, önce Google'ın CEO'su olmadığını, aylık değil, 75 bin dolar maaşı bir yılda aldığını, google'da reklam pazarlama departmanında çalışan iyi eğitimli ve yetenekli biri olduğunu ancak siyasetle daha önce hiç tanışmadığını öğrendiler.

Partililer, Meral Akşener'le tanışmasının da tutuklu bulunan Osman Kavala'nın eşi Ayşe Buğra Kavala üzerinden gerçekleştiğini, Prof. Dr. Ayşe Kavala'nın "Sana dahi getirdim" diyerek Taylan Yıldız'ı Meral Akşener'le tanıştırdığını duydular.

EVİNİ ANKARA'DAN İSTANBUL'A TAŞIDI

Siyasetle daha önce hiç tanışmadan direkt genel başkan yardımcısı yapılan Taylan'ın "Yıldız"ı, parti tabanıyla hiç barışmadı. Kısa sürede genel başkan yardımcılığı koltuğu geri alınarak, hiç bir etkinliği olmayan "genel başkan danışmanı" yapıldı. 24 Haziran seçimlerinde milletvekili listesine konulmadı, genel merkezdeki odasından çıkartıldı.

Meral Akşener'in yakın çevresine "En büyük pişmanlığım" dediği Taylan Yıldız, bunun üzerine evini İstanbul'a taşıdı ve Üsküdar'dan belediye başkan adayı olmak istedi.

Bunun mümkün olmadığını belirten CHP yönetimi, Üsküdar'da kendi adaylarını çıkartacaklarını söyledi.

Taylan Yıldız bu kez rotayı Sarıyer'e kırdı...

Sarıyer'in CHP'li belediye başkanı Şükrü Genç'in oğluyla arkadaş olan Taylan Yıldız, bunun üzerinden yürüyerek Sarıyer'de CHP'den belediye meclis üyesi olabilmek için adını listeye yazdırma girişimlerine başladı.

31 Mart'ta, Akşener'in tabiriyle "Google CEO"luğundan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığına, oradan genel başkan danışmanlığına, ardından Sarıyer Belediye Meclis üyeliğine uzanan 15 aylık ilginç bir siyasi yaşama tanıklık edilecek.