CHP ve İYİ Parti ittifakında 21 büyükşehir üzerinde uzlaşı sağlanmıştı. İttifaka göre İYİ Parti Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa, Adana, İzmir, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Eskişehir ve Hatay'da aday çıkarmayacak ve CHP adayını destekleyecek. CHP ise iki parti arasında krize neden olan Balıkesir'de adayını geri çekerek bu kentte İYİ Parti'yi destekleyecek. CHP, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Gaziantep'te de aday çıkarmayarak İYİ Parti'yi desteleyecek. CHP ve İYİ Parti ittifakına dair yansıyan bilgilerden en ilginci ise İstanbul ilçelerine dair. Kulislerde, şu anda AK Parti’nin elinde olan Eyüp ve Üsküdar ilçelerinde CHP’nin aday göstermeyeceği, İYİ Parti’nin adayının destekleneceği konuşuluyor. İYİ Parti’nin Üsküdar’da genel başkan danışmanı, eski genel başkan yardımcısı Taylan Yıldız’ı aday göstermesine kesin gözüyle bakılıyor.

PROF. AYŞE KAVALA TANIŞTIRDI

Önceki yaşamında siyasetle ilgili olmayan Taylan Yıldız ismini İYİ Parti tabanı ilk kez 27 Eylül 2017'de duydu. İYİ Parti'nin kuruluş aşamasında Avcılar'da verilen yemekte Meral Akşener'in kamuoyuna tanıştırdığı Yıldız, 25 Ekim'de kurulan partide genel başkan yardımcılığına atandı, daha sonra bu görevden alınarak genel başkan danışmanı yapıldı.

Taylan Yıldız'la Meral Akşener'i tanıştıran ismin, cezaevinde olan "Kızıl Soroz" lakaplı Osman Kavala'nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra Kavala olduğu iddia edildi. Ayşe Kavala'yla daha önceden tanıştığı belirtilen Taylan Yıldız, Üsküdar'daki evinde ziyaret ettiği Akşener'e "dahi" diye sunuldu. Google'ın ABD'deki reklam departmanında görev yapan Yıldız, "75 bin dolar maaşını bırakıp geldi" diye lanse edildi. Daha sonra Taylan Yıldız'ın 75 bin doları aylık değil, yıllık aldığı ortaya çıktı.

CİDDİGAZETE/Habertürk