İYİ Parti’de milletvekilliği aday adaylığı süreci dün sona erdi. Müracaatlar, genel merkezde kurulan komisyon tarafından değerlendirilecek ve 600 kişilik listeye son şeklini genel başkan Meral Akşener verecek.

Aday adayı olanlar arasında, Ankara otomotiv sektörünün ve ülkücü camianın tanınmış isimlerinden Üçler Uğurlu da yer aldı. 1999 ve 2002 seçimlerinde MHP’den Ankara birinci bölge adayı olan Uğurlu, uzun süre ara verdiği siyasi yaşama, Meral Akşener’in MHP’deki kongre süreciyle birlikte dönüş yaptı.

MHP’de genel kurul talebi yerine gelmeyince 25 Ekim’de kuruluşu yapılan İYİ Parti’nin çekirdek kadrosunda yer alan Üçler Uğurlu, 24 Haziran erken genel seçimlerinde Ankara birinci bölgeden milletvekili aday adayı oldu. 1982-1994 yılları arasında diş hekimliği yapan, ardından ticaret hayatına atılan ve otomotiv sektöründe Ankara’nın tanınmış isimlerinden olan Üçler Uğurlu aynı zamanda sağlık, otomotiv ve Şereflikoçhisar’ın hemşehri STK’larının yanısıra milliyetçi-ülkücü camiayı temsil eden kurumlarında da aktif görev aldı.

İYİ Parti’nin Türk siyasi hayatına getirdiği heyecanı yakından hissettiğini belirten Üçler Uğurlu, “Gençliğimiz ülkü ocaklarında ve MHP’de geçti. 97 yılından beri ivme kaybeden heyecanımız, Meral Akşener’in iddialı çıkışıyla yeniden alevlendi. MHP’de genel kurul yapmayı çok istedik ancak olmadı… İYİ Parti’yle Türk dünyasına ve ülkemize hizmet etme imkanı bulduk. 24 Haziran genel seçimlerinde Ankara birinci bölgeden milletvekili aday adayı oldum. Hizmet etme imkanı bulursam, gerek iş dünyasındaki, gerek siyasi yaşamımdaki tecrübelerimi tüm vatandaşlarımla paylaşmak istiyorum” dedi.

ÜÇLER UĞURLU KİMDİR?

1958 yılında, Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinin Şereflidavutlu (Kıyevi) köyünde doğdu.

İlk ve orta öğrenimimi Şereflikoçhisar’da tamamladıktan sonra,1982 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu.

Ayrıca 1991 yılında Devlet Lisan Okulu “İngilizce” bölümünü bitirdi.

1983-1985 yılları arasında Bilecik’te Tabip Asteğmen olarak askerliğini yaptı.

Çalışma hayatına 1983 yılında Sağlık Bakanlığı Palu Devlet Hastanesi’nde diş hekimi olarak başladı.1985 yılından itibaren Ankara Hastanesi’nde,1992 yılından itibaren de Ankara Trafik Hastanesi’nde diş hekimi olarak çalıştı, aynı zamanda muayenehanesinde de hastalarına hizmet etti.

1994 yılında aktif diş hekimliğini ve memuriyeti bırakarak ticaret hayatına atıldı. Halen otomotiv ve akaryakıt sektörlerindeki ticari faaliyetlerini sürdürmektedir.

1994 yılında Ankara Şereflikoçhisarlılar Dernek Başkanlığı yaptı.

Türkiye Sağlık Çalışanları Vakfı’nın (TÜSAV) kurucu yönetim kurulu üyesidir.

1999 ve 2002 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’den Ankara birinci bölge milletvekili adayı oldu.

2000 yılında yapılan kongre ile MHP Ankara il yönetim kurulu üyeliğine seçildi ve akabinde “sivil toplum örgütlerinden” sorumlu il başkan yardımcılığı görevine getirildi.

2002-2007 yılları arasında MHP Ar-ge Kültür Komisyonu üyesi olarak görev yaptı.

“Bir Neslin Hikâyesi” adıyla yayımlanmış şiir kitabı vardır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.