Bursa'da, Emirsultan meydanında seçim standı kuran İYİ Partililer'e yine saldırı gerçekleşti.

Olay, merkez Yıldırım ilçesi Emirsultan Meydanı'nda meydana geldi. İddiaya göre, İYİ Partililer'e AK Partililer saldırdı. Taş, sopa ve sandalyelerin kullanıldığı kavgada altı kişi yaralandı.

ÇOK SAYIDA POLİS BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, Çevik Kuvvet ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Önce gece de aynı yerdeki İYİ Parti'nin seçim çadırı kimliği tespit edilemeyen kişiler tarafından yıkılmıştı.

BURSA İL BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, saldırı olayıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bu gece Bursa Emirsultan Camii yanında tüm partilerin standlarının bulunduğu bölgede İYİ Parti standına ve İyi Partililere yapılan saldırı, ülkemizde büyüyen tahammülsüzlüğün vardığı noktayı göstermesi bakımından çok önemlidir.
İki gündür İYİ Parti standına ve arkadaşlarımıza yapılan saldırılar doğrudan Ak Parti’nin yan kuruluşu durumundaki “İlk Oy hareketi ” platformu mensuplarınca gerçekleştirilmiş olup, başkaca hiçbir parti veya kuruluşla ilgisi yoktur.
Dün yapılan saldırı sonrasında bugün yaptığımız basın toplantısında da belirtmemize rağmen bu tür alanlarda emniyet kuvvetlerinin gerekli kontrolleri yapmayıp, tedbirleri almadığı ve olaylara müdahale etmekte yavaş davrandığı da ayrı bir hukuksuzluk olarak görülmektedir.
Seçimlerin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçmesi için tüm yetkilileri tarafsız bir şekilde göreve davet ediyoruz."